Biotope Group verwelkomt The Nest als nieuwe aandeelhouder om samen de markt van biologische voeding verder te doen groeien.
Op het prachtige Landgoed ’s Heerenvijvers in Brabant runt Kees Scheepens zijn biologische boerderij. Kees is niet zomaar een boer; hij is biologisch varkens- en rundveehouder, gepromoveerd dierenarts en staat wereldwijd bekend als de "varkensfluisteraar." Hij heeft zijn leven gewijd aan het welzijn…
Lekker Lupine en bakkerij Van der Westen bundelen krachten voor eiwitrijk en duurzaam brood
Recent waarschuwde het RIVM: “Eet geen eieren van hobbykippen.” Uit onderzoek blijkt dat deze eieren vaak te veel PFAS bevatten - schadelijke stoffen die zich opstapelen in het lichaam en op lange termijn effect kunnen hebben op uw gezondheid. Maar hoe zit het dan met eieren van biologische kippen, …
Veghel, 10 april 2025 - Op dinsdag 8 april organiseerde Udea de vijfde editie van ‘Kijkje in de Keten’. De groep met verschillende Udea klanten kwamen voor deze dag naar Rotterdam om een bezoek te brengen aan importeur Eosta van exotische vruchten, wijnimporteur Delta Wines en sociale onderneming Mi…
We hebben fantastisch nieuws! Na het vorige succes gaat Udea een nieuwe exclusieve SDEN2 wijncursus aanbieden speciaal voor gewaardeerde klanten.
Dankzij de gezamenlijke inspanning van Udea, Odin foodcoop, True Price, FairMatch Support, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onze klanten én consumenten maken we geweldige impact!
Pasen, Sinterklaas, Kerst, Moeder- en Vaderdag, Valentijn: het zijn perfecte momenten om het bijzondere assortiment in de schijnwerpers te zetten. Tijdens deze feestdagen en speciale gelegenheden zijn mensen vaak meer thuis, waar ze samen ontbijten, lunchen of borrelen.
Udea.nl heeft een frisse, nieuwe look én verbeterde functionaliteiten! Achter de schermen hebben we hard gewerkt om uw online winkelervaring te verbeteren. Deze vernieuwing brengt een tal van voordelen voor onze klant.
Udea roept de Zonnebloempitten 5 kg van DO-IT Organic terug. Het product bevat mogelijk Salmonella.
De afgelopen maanden is er ook veel gaande in de cacaomarkt. Door extreme weersomstandigheden en ziektes in Ivoorkust en Ghana, is de cacao-oogst sterk teruggelopen. Dit, in combinatie met een toegenomen vraag en gebrek aan investeringen in nieuwe plantages, leidt tot een wereldwijde cacaoschaarste.…
Udea introduceert met trots ‘Het meest Brabantse worstenbroodje’: een biologisch worstenbroodje waarbij álle ingrediënten en samenwerkingen een sterke Brabantse oorsprong hebben. De biologische groothandel bracht diverse partners uit de keten samen om deze ultieme streeklekkernij te ontwikkelen.…
Afgelopen week stond team Udea op de BIOFACH in Neurenberg met de lancering van twee nieuwe ijssmaken van Ice Cream Factory.
Misschien valt het u binnenkort op: naast de vertrouwde bruine eieren kunnen er ook witte eieren in het doosje zitten. Samen met onze eierleveranciers hebben we besloten om zowel witte als bruine eieren te mixen in de doosjes. Wat zijn de verschillen tussen een wit en een bruin ei? En hoe zorgt Udea…
Udea roept de Gomasio van Lima terug. Het product bevat mogelijk een te hoog gehalte van de Alternaria toxinen.
Zet alvast zondag 31 augustus in uw agenda, want dan organiseert Udea hét bio foodfestival van het jaar! We nodigen u graag uit op het prachtige Familielandgoed Mariënwaerdt in Beesd voor dé samenkomst van de biologische sector. Het wordt een dag vol gezelligheid, muziek en natuurlijk het lekkerste…
De afgelopen twee maanden hebben een enthousiaste groep Ekoplaza-bedrijfsleiders, ondernemers en overige Udea-klanten deelgenomen aan een inspirerende SDEN2 wijncursus. Deze cursus, georganiseerd met wijnen uit het Udea-assortiment, bood deelnemers de kans om hun kennis over wijn flink te verdiepen.
Het succes van een kaasafdeling is voor een groot deel afhankelijk van de grootte van de afdeling, de bezetting en de kennis van de medewerkers. Maar als u dat allemaal niet tot uw beschikking hebt, hoe kunt u dan toch een kaasafdeling neerzetten waar klanten voor willen omfietsen?
Bij Roosmarijn Saat van Gimsel Rotterdam is de HVC-afdeling goed voor 15% van de totale omzet. Het zit al sinds de oprichting in 1988 in de filosofie van Gimsel. “Je huid heeft ook voeding nodig” zegt Roos. Voor Jerry Donk van Ekoplaza Foodmarqt aan de Ceintuurbaan in Amsterdam waren HVC-producten e…
Op woensdag 13 en maandag 18 november organiseerde Udea telersbijeenkomsten in Veghel. Met bijna 90 aanwezigen waren het drukbezochte dagen. Tijdens de bijeenkomsten werd er teruggeblikt op de uitdagingen van de afgelopen maanden, maar vooral ook vooruitgekeken met positief gestemde ontwikkelingen.