Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4
Assortiment


Van dichtbij bijzonder

Puur NL zoekt de boeren, telers en producenten uit Nederland die geloven in kwaliteit, oorspronkelijkheid en authenticiteit. Zij voldoen niet alleen aan de biologische beginselen, maar hebben meer te bieden. Ze leveren producten met een verhaal. Puur NL brengt deze producten bij elkaar. Een assortiment bijzondere biologische producten uit de regio. Met een heldere aanduiding over de herkomst: door wie, waar en hoe wordt er met hart, ziel en grote overtuiging aan de producten gewerkt. Maar ook met de zekerheid dat de consument het beste krijgt. In smaak, kwaliteit, oorsprong en vakmanschap. Van dichtbij bijzonder.
 

Wat betekent Puur NL voor uw winkel?
Puur NL is…

 • Altijd uit Nederland & brengt consument dichtbij de oorsprong.
  Zo halen we Nederlandse producten, de boeren of telers én hun werkwijze uit de anonimiteit

   
 • Wat uw klant vandaag de dag wil (w)eten.
  Verse smaakvolle en gezonde producten, die op een biologisch en duurzaam verantwoorde wijze worden gemaakt en verwerkt, vindt de consument steeds belangrijker. Maar het gaat inmiddels verder. De consument is op zoek naar lokaal, ambachtelijk en bijzondere producten. Wilt weten wie het maakt, waar en hoe het wordt gemaakt. Puur NL voorziet in deze behoefte.

   
 • Sterk onderscheidend t.o.v. bio merken bij reguliere supermarkten.
  In de huidige marktsituatie ondervinden bio speciaalzaken concurrentie van de reguliere supermarkt(en). Vaak zijn die om de hoek gevestigd. Het is dus belangrijk sterke merken in het assortiment te hebben die anders zijn dan de merken bij een normale supermarkt. Puur NL is zo’n merk. Het is altijd uit Nederland, verteld exact wie de teler is, waar deze vandaan komt en wat het product bijzonder maakt. Dit doen/kunnen reguliere supermarkten niet. Dus Puur NL helpt bio speciaalzaken om onderscheidend te blijven.

   
 • Eenvoudig te herkennen.
  Opvallend logo en design. Daardoor zijn Nederlandse producten eenvoudig te herkennen in de winkel. 

   

Puur NL is trots op zijn boeren, telers en producenten. Zij zorgen ervoor dat achter élk product een verhaal schuilt. Een verhaal over de persoon achter het product, de regio waaruit deze afkomstig is, de bijzondere werkwijze of over het bedrijf waar met volle overtuiging en liefde voor natuur en dier wordt gewerkt.

Puur NL brengt je dichtbij de oorsprong. Of beter gezegd: het brengt de oorsprong dichtbij jou. Waardoor deze niet langer anoniem is en je begrijpt wat deze producten zo bijzonder maakt. Waarom? Omdat dit hetgeen is dat je écht wilt (w)eten.

Puur NL geeft zekerheid. Aan jou. Dat jij het beste krijgt. Maar ook aan mens en milieu. De telers en boeren krijgen een eerlijke prijs, waardoor ze ook op lange termijn producten kunnen blijven leveren. Ze zijn bijzonder en dat wilt Puur NL graag zo houden. Sterker nog: er wordt meer van ze verwacht. In ruil voor een lange samenwerking en eerlijke prijs vraagt Puur NL de boeren, telers en leveranciers iets terug te doen. Niet in de prijs, maar voor de natuur en het milieu. Bijvoorbeeld voor een gezonder bodemleven, meer biodiversiteit of vooruitgang in een duurzamere bedrijfsvoering. Belangrijke elementen om er zeker van te zijn dat ook toekomstige generaties van bijzondere producten kunnen genieten.

Puur NL houdt rekening met ons milieu. Daarom worden alleen producten verpakt waarvoor een verpakking écht een functie heeft. Zo duurzaam mogelijk. Zo blijft de inhoud langer vers en verspillen we minder voedsel. Op alle verpakkingen staat een weggooiwijzer. Zo weet je precies hoe je qua afvalwerking met de verpakking om moet gaan.


Maak kennis met...

 

 

 

 

Siete en Marlies Neef uit 's-Gravenzande
Puur NL producten: biodynamische rucola, rucola melange, veldsla en baby leaf

Gelegen achter de duinen van het Noordzeestrand bevindt zich het biodynamisch teeltbedrijf van Siete en Marlies. Met veel passie worden hier sinds 2001 frisse, gezonde, jonge bladgewassen en radijs geteeld. Het Westland, ook wel de ‘Glazen Stad’ genoemd, heeft een gunstige ligging aan de kust. De relatief hoge temperaturen in de winter en het overvloedige zonlicht is voordelig voor de tuinbouw. Het gunstige klimaat is één van de redenen dat het Westland is uitgegroeid tot een welvarende en innovatieve tuinbouwstreek. Maar daar houdt het voor Siete en Marlies niet op.

"Wij telen onze biodynamische gewassen op een lichte zavelgrond. Zavel is een mengsel tussen zand en klei. Deze grond is vruchtbaar en goed te bewerken, houdt voldoende water vast, en overtollig water kan goed wegzakken. Echte tuinbouwgrond dus. Door de zorgvuldige biodynamische bewerking (o.a. wisselteelt) van de grond en het gebruik van slechts groencompost en vulkanisch gesteente kan het bodemleven in onze kas floreren. De bodemvruchtbaarheid wordt hierdoor vergroot waardoor er gezondere en sterkere planten groeien die ook zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen een goede en mooie oogst kunnen geven. Het krijgt van ons alle de tijd om op natuurlijke wijze te groeien. Dit geeft meer smaak, meer voedingswaarde. En om de versheid te garanderen houden we het naoogst traject daarentegen zo kort mogelijk. De rucola die je morgen eet staat waarschijnlijk vandaag nog bij ons in de grond."

Vaste teler: Siete Neef uit 's-Gravenzande
Beschikbaarheid: 

Frank de Koning uit Tinte
Puur NL producten: biodynamische snacktomaten - sweetelle & wilde tomaat

Frank is opgegroeid in de tuin, zijn vader teelde al komkommers. De vier verwarmde kassen van zijn biodynamisch glastuinbouwbedrijf bevinden zich allemaal op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. In Brielle en Tinte. Frank heeft deze plek gekozen vanwege het goede licht, de milde zachte winters en de niet te warme zomers. Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede van de groenten die hij sinds 2000 biodynamisch teelt. Eén van de vereisten voor biodynamische groenten telen is dat de planten in de aarde staan en niet op substraat.

"Logisch. Planten horen in de bodem en goede producten komen uit een omgeving waarin de biodiversiteit op orde is. Daar ontwikkelen zich sterke planten die minder vatbaar zijn voor schimmels en ziektes. Ingrijpen is dan veel minder nodig. Wij maken daarin duidelijke keuzes, zoals bloemenranden rondom de kassen. Deze trekken insecten aan die helpen bij het bestrijden van bijvoorbeeld luizen en witte vliegen. Al jaren wonen er kolonies mussen in onze kassen. Ze zijn zelf gekomen en blijkbaar vinden ze het een fijn thuis. Ik ben blij met ze, want ze eten onder andere de rupsen en pissebedden.’

Vaste teler: Frank de Koning
Beschikbaarheid sweetelle & wilde tomaat: 


Piet van Andel & Sjaak Twisk uit Zeewolde
Puur NL producten: uien en sjalotten

De gele uien, rode uien en sjalotten van Puur NL groeien in Flevoland op de biologische akkers van Piet van Andel en Sjaak Twisk. Zij zijn bio-boeren van de eerste generatie en telen al meer dan 20 jaar uien en sjalotten. Op de kleigrond van de vroegere Zuiderzee is nooit chemie en kunstmest gebruikt. Het zit vol met mineralen die de bodem haar natuurlijke vruchtbaarheid geven. Een ideale basis voor de teelt van mooie smaakvolle uien en sjalotten!

Piet van Andel: ‘’Onze teeltmethode is biologisch en deels biologisch-dynamisch. Biodiversiteit is waar we voor staan. We houden de bodem gezond door alleen biologische dierlijke mest en stro te gebruiken. Dit halen we zoveel mogelijk van biologische boeren uit de buurt. Om de ontwikkeling van bodemziekten tegen te houden (en dus de grond vruchtbaar te houden) werken we daarnaast met een gewasrotatie van 1 op 6 á 1 op 8. We telen dus maar eens in de zes tot acht jaar hetzelfde gewas. Vooraf bereiden we de grond optimaal voor door graan of grasklaver te telen. Op de akkerranden van ons bedrijf worden bewust bloemen geplant. Dit ziet er prachtig uit, maar trekt ook nuttige dieren die als natuurlijke bestrijders fungeren. Het bewaren, sorteren én verpakken doen we op ons eigen bedrijf. We hebben een moderne bewaarmethode: in de schuren kunnen we de uien ingekoeld bewaren tot het voorjaar. De energie hiervoor komt van zonnepanelen die op het dak liggen.’’

Vaste teler: Piet van Andel & Sjaak Twisk
Beschikbaarheid uien & sjalotten:


Dorus Heeren van Heereco uit Uden
Puur NL producten: champignons en paddenstoelen

De omgeving Uden is van oorsprong een van de drie Nederlandse teeltgebieden waar in de jaren 50 de bovengrondse paddenstoelenteelt is ontstaan. Sinds 2005 teelt Dorus samen met zijn broer Jeffrey volledig biologisch.

"Goede compost is van essentieel belang. Bij ons is deze van zeer hoge kwaliteit. De grondstoffen zijn afvalproducten van andere biologische bedrijven. We werken met biologische stro en gebruiken mest van biologische kippen. Na onze teelt leveren wij de ‘champost’ (zo heet compost als de champignons eraf geplukt zijn) weer terug aan de biologische akkerbouwer die daarmee zijn akkers bemest. Daarmee is de cirkel rond."

Twee vaste kwekerijen: Heereco en Nesco.
Hieronder vallen meerdere kwekers: Dorus & Jeffrey Heeren (Uden), Jozef van den Elsen (Sint-Oedenrode), Teunie Bloem (Hernen) en Jeroen Smits (Gemert). De kwekers hebben verschillende plukdagen. Zo kan Puur NL iedere dag van de week goede en verse champignons garanderen.


Beschikbaarheid champignons & paddenstoelen:

Elze-Lia Visser uit Ingen
Puur NL producten: frambozen, bessen en bramen

In het hart van de Betuwe teelt ze naast frambozen ook bramen, pruimen, kiwi bessen en rode bessen. Met haar in 2010 opgerichte bedrijf Fruitweelde, heeft Elze-Lia een wens om teler te worden laten uitkomen. Een biodynamische, want dat past bij haar toekomstvisie en levenswijze.

"De smaak van onze vruchten wordt bepaald door de natuur. De zon, het water, de bodem en zijn voedingsstoffen. Alles hangt met elkaar samen. Dierlijke mest biedt voeding voor de bodem, de bodem biedt voeding voor de vruchten en de vruchten bieden voeding voor de mens. Of het nu gaat om de kwaliteit of om de smaak, alles begint bij de bodem. Daar gaan wij zuinig mee om."

Drie vaste telers: Sjaak van der Poel en Marlène Woutersen uit Dwingeloo, Elze-Lia Visser uit Ingen en Moorberries uit Helenaveen. Door een ruimere keuze in telers kunnen we iedere dag van de week goede blauwe bessen garanderen.

Vaste teler: Elze-Lia Visser
Beschikbaarheid Puur NL bramen:
 

 

Rolf en Daniëlle Kanninga uit Gasselternijveen
Puur NL producten: biodynamische eieren

Puur NL kiest bewust voor biodynamische eieren. Biodynamische pluimveehouders geven alle aandacht aan het welzijn van de kippen én het milieu. De kippen leven zoveel mogelijk in hun van oorsprong natuurlijke omgeving. Hierdoor voelen ze zich op hun gemak en leggen ze bijna dagelijks een heerlijk ei. Zo ook bij Pluimveebedrijf Boerveenshof in Gasselternijveen. Rolf en Daniëlle Kanninga houden hier circa 9.000 biodynamische kippen.

"Onze kippen hebben meer stalruimte (5 kippen/m2, bij normaal bio 6 kippen/m2), een grotere uitloop mét struiken en bomen voor beschutting en er lopen hanen om de kippen te beschermen tegen bijvoorbeeld roofvogels. Mest van de kippen gaat naar onze vaste akkerbouwer die het graan verbouwt dat wij aan onze kippen voeren. Het is 100% biologisch en minstens 50% van de ingrediënten is biodynamisch."

3 vaste biodynamische pluimveehouders en de eiercodes:

 • Fam. Kanninga uit Gasselternijveen ( 0-NL-40329-01 )
 • Fam. Rombouts uit Dronten ( 0-NL-43232-01 )
 • Fam. Slingenbergh uit Ane ( 0-NL-42806-01)

 

Beschikbaarheid: