Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4
Assortiment

Johan Tielen uit  het Noord-Limburgse America
Puur NL producten: spinazie en aardbeien

Johan en Loes Tielen waren in het Noord-Limburgse America één van de pioniers in de biologische landbouw. Op de hier aanwezige zandgrond telen ze onder meer spinazie en aardbeien. Geen makkelijke gewassen om biologisch te telen, maar Johan laat al jaren zien dat het kan. Desondanks geloven veel gangbare boeren dat nog steeds niet. Zijn geheim: Mijn zorg voor de bodem en tijd om de gewassen goed te behandelen.

Zijn vader was een gangbare teler met een kleine veestapel. Toen Johan naar de HAS in Den Bosch ging, kwam hij voor het eerst in aanraking met de biologische landbouw. Dat vond hij een heel interessante denkwijze. Vers van school als 21-jarige ging hij bij zijn vader aan de slag. Toen het bedrijf was overgenomen, had Johan zich verder in het biologische verdiept en besloten dat dit zijn manier van telen is. Waarom? "In de gangbare landbouw ben je meer corrigerend bezig. In de biologische landbouw denk je vooruit."

Spinazie is een lastig gewas om biologisch te telen. Dat vraagt veel energie en een hele rijke bodem. Door de bemesting en vruchtwisseling af te stemmen op de spinazieteelt, bracht Johan de grond in de juiste conditie. Belangrijk, want eenmaal in de grond kan de spinazieplant niet meer gecorrigeerd worden met een bestrijdingsmiddel.

De spinazie van Puur NL is in week 37 in de aanbieding!

Zo eet ik mijn spinazie het liefst


“Ik houd enorm van Loes haar spinaziesoep. De spinazie die ik ’s morgens heb gesneden, is ’s middags opgehaald. De volgende dag ligt die bij jou in de winkel en kan dus diezelfde avond bij jou op tafel staan.”