Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4
Assortiment

Udea als duurzame leverancier met gecertificeerde producten

24 januari 2017 - Informatie , Algemeen , Ondernemer aan het woord

Gerhard van den Broek (48) is behalve mede-eigenaar ook de Patron Cuisinier van het bijzondere Landgoed Rhederoord in De Steeg. Vanaf 2008 is Udea de grootste leverancier voor zowel het hotel als het a lá carte restaurant Het Koetshuis. Gerhard: “Naast Rhederoord runnen wij inmiddels nog op drie in-company locaties en bij woonwinkel Eijerkamp de restaurants. Ook hier is Udea de leverancier.”

Op de afgelopen Bio-beurs ontving de keuken van het Landhuis Rhederoord en Restaurant Koetshuis Rhederoord het EKO-certificaat Horeca. Omdat 50% tot 80% van de inkoop van gecontroleerd biologische herkomst is en Rhederoord er een ambitieus duurzaamheidsbeleid op na houdt.

“Ik zit al 31 jaar in het ‘vak’ en heb in diverse bedrijven gewerkt op verschillend niveau: van simpel restaurant tot een restaurant met Michelinster. Ik weet als geen ander dat kwaliteit van een product, versheid en smaak belangrijke ingrediënten zijn. Daarbij staat ook de zorg voor mens, dier en milieu voorop. Voor ons is dit geen marketingtool omdat het nu ‘hip’ is. Dit is zo gegroeid omdat wij geloven in biologisch, omdat het gewoon beter is. Als kok wil je altijd met de beste producten werken, maar die hoeven zeker niet altijd puntgaaf te zijn. Als de smaak maar top is.”

Gecertificeerd biologisch
“Wij geloven dat wanneer je in het vers aanbod kiest voor biologisch, het raar is als je andere producten dat niet zijn. Een leverancier als Udea met hun grote aanbod gecertificeerde biologische producten is daarom onmisbaar voor ons. Zij leveren ongeveer 60% van al onze producten, zoals alle DKW, kazen, zuivel, groenten en fruit, vruchtensappen en diepvriesproducten, zoals frites en broodsoorten. Voor enkele speciale streekproducten hebben wij gespecialiseerde leveranciers, zoals een slager en visboer.”

Gerhard: “Aangezien wij het werken met biologische en streekproducten als onze belangrijkste pijler zien, is een leverancier als Udea met hun grote aanbod onmisbaar voor ons.”

Nog altijd leenheer
“Biologisch hoort op Rhederoord. Het statige landhuis is gebouwd in 1746 en is gelegen aan het Nationaal Park Veluwezoom; het oudste nationale park van Nederland. Wij hebben onze eigen bron van 4000 jaar oud. Dit water bottelen we hier op het landgoed en het heeft een erkend Veluws Streekproduct keurmerk. In onze biologische moes- en kruidentuin, die de basis vormt voor mijn keuken, staan zonnecellen. De opgewekte energie gebruiken we voor de waterzuiveringsinstallatie. De tuin pachten wij aan vrijwilligers die er een ‘Voedselbanktuin’ van hebben gemaakt. Net als de leenheer dat vroeger deed, is een deel van de opbrengst voor ons. In ruil leveren wij compost, zaden, plantenmaterialen en gereedschap. Eenmaal per week brengen de vrijwilligers de overige biologische groenten naar de Voedselbank. Daarvoor bewaren wij de groenten die eerder in de week geoogst moet worden in onze koeling.”

Duurzame inkoop
“Ook bij de inkoop van onze producten houden we rekening met het effect op het milieu en de mensheid. Door het kopen van biologische producten dragen we bij aan het creëren van een pesticide vrije wereld en door de inkoop van streekproducten streven we naar het terugbrengen van de CO2 emissies die ontstaan door transport. Het is dus logisch te kiezen voor Udea, die als bedrijf ook duurzaam is en hun productkeuzes baseren op wat het beste is voor de omgeving en het milieu. Bovendien hanteren zij een makkelijk bestelsysteem en zijn er goede afspraken op gebied van levering en kwaliteit van de producten. Zo kan ik me in mijn landgoedkeuken bezighouden met mijn passie: met liefde eten bereiden van de beste kwaliteit, met de echte pure smaak van biologische producten.”

Ook interessant