Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4
Assortiment

Het is zover, lente! Met de bekende rituelen van ontluiken, zingen, kwaken, bestuiven, paren, noem maar op. 
U ruikt, voelt, hoort en ziet het overal. 

Schoonmaakkriebels

Heeft u ook al de kriebels? Ramen en deuren open, bedompte geur uit huis en tijd voor de grote schoonmaak! En als we dan aan de lente denken: met oog voor het milieu natuurlijk!

Tuin kriebels
Ook de tuin mag de komende weken extra aandacht krijgen, want het lekkere weer komt eraan. Straks is de tuin weer een heerlijke buitenkamer waar we gezellig samen biologisch eten en genieten van de bloemen en dieren én het groen. Voordat we optimaal van de tuin kunnen genieten, moeten we er natuurlijk nog wel wat voor doen.

Groene kriebels

Groene bladgroenten zijn erg belangrijk voor het lichaam, ook in het voorjaar. Adviseer uw klant te profiteren van deze groene groenten van het seizoen! Deze zitten vol met antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Ze zorgen voor een verminderd risico op kanker, hart- en vaatziekten en een te hoge bloeddruk.

Veel bladgroenten bevatten nitraat. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de negatieve gevolgen daarvan zijn. Bij systematische overconsumptie (dagelijks meer dan 200 gram) zouden kinderen jonger dan drie jaar een klein risico lopen op een verstoring van de zuurstofaanvoer. Maar nitraat heeft ook een aantal bewezen goede kanten, zoals een gunstige invloed op de bloeddruk, een verbetering van de sportprestaties en een bijdrage aan de bestrijding van ziektekiemen. Nitraatrijke bladgroenten zijn onder meer andijvie, snijbiet, bleekselderij, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, alle soorten sla, spinazie en venkel.
 

Paksoi
De koolsoort paksoi komt oorspronkelijk uit Azië. Zowel de knapperige witte stengels als de sappige donkergroene bladeren kunnen gegeten worden. Met 100 gram paksoi zit je ruim boven de ADH vitamine A, ruim 70% boven de ADH vitamine C, 28% van de ADH vitamine K, 16% ADH vitamine B11 (foliumzuur) en 15% ADH* voor vitamine B5 en B6.
Verder bevat het calcium, ijzer, mangaan, fosofor, kalium, en magnesium. Snijd voor het gebruik het kontje eraf, was en snijd desgewenst in grote of kleine blokjes of reepjes. Paksoi is een ideale wokgroente.
* ADH: Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Teler Gert van Brakel - Sint Annaland op Tholen
Teelt: komkommers, sla, paksoi, andijvie, veldsla, spinazie, eikenbladsla en Romeinse sla

"Ik zou niet meer terug willen naar de gangbare landbouw. In de gangbare landbouw ben je een nummer. Zeker als kleine boer of tuinder tel je niet mee. De lijnen met de handel en de consumenten zijn nu veel korter. Het gebeurt regelmatig dat een groothandel aan me vraagt of ik dit of dat eens wil proberen." (Bron)