Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4
Assortiment

Het is zover. Het voorjaar staat voor de deur. Het bekende ritueel van ontluiken, zingen, kwaken, bestuiven, paren, noem maar op. Een paar passen buiten de deur doen u al belanden in de jaarlijks terugkerende heksenketel van hormonen. Je ruikt, voelt, hoort en ziet het overal.

In april vieren we de dag van de aarde. Een jaarlijkse dag op 22 april met activiteiten die tot doel hebben mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Daar willen wij als Udea natuurlijk ook aandacht aan schenken.

Groene bladgroenten zijn erg belangrijk voor het lichaam. Zo zitten ze vol met antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Deze zorgen voor een verminderd risico op kanker, hart- en vaatziekten en een te hoge bloeddruk.

Veel bladgroenten bevatten nitraat. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de negatieve gevolgen daarvan zijn. Bij systematische overconsumptie (dagelijks meer dan 200 gram) zouden kinderen jonger dan drie jaar een klein risico lopen op een verstoring van de zuurstofaanvoer. Maar nitraat heeft ook een aantal bewezen goede kanten, zoals een gunstige invloed op de bloeddruk, een verbetering van de sportprestaties en een bijdrage aan de bestrijding van ziektekiemen. Nitraatrijke bladgroenten zijn onder meer andijvie, snijbiet, bleekselderij, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, alle soorten sla, spinazie en venkel.

Paksoi van Gert van Brakel
ADH gezondheid met paksoi.
De koolsoort paksoi komt oorspronkelijk uit Azië. Zowel de knapperige witte stengels als de sappige donkergroene bladeren kunnen gegeten worden. Met 100 gram paksoi zit je ruim boven de ADH
vitamine A, ruim 70% boven de ADH vitamine C, 28% van de ADH vitamine K, 16% ADH vitamine B11 (foliumzuur) en 15% ADH* voor vitamine B5 en B6.

Verder bevat het calcium, ijzer, mangaan, fosofor, kalium, en magnesium. Snijd voor het gebruik het kontje eraf, was en snijd desgewenst in grote of kleine blokjes of reepjes. Paksoi is een ideale wokgroente.
* ADH: Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Algemene voorwaarden | © 2018 Udea