Onze category manager Remko neemt u mee in alle trends en ontwikkelingen binnen het wijnschap. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken voor uw schappresentatie deze feestdagen.
3 TRENDS - In het wijnschap
Van Nederlandse bodem
Afgelopen jaar zijn Nederlandse wijnen regelmatig in het nieuws geweest. Hoe mooi is het dat we simpelweg wijn uit eigen land kunnen drinken? De grote drempels hiervoor zijn tot nu toe vaak een hoge prijs en een té frisse en strakke smaak geweest. Echter, hier en daar vinden we al een geschikte variant en daarom introduceren we nu een toegankelijke en toch fris aromatische witte wijn uit Groesbeek: De Colonjes.
Alcoholvrije wijn
Waar alcoholvrije wijn vorig jaar nog helemaal in het beginstadium stond, zien we het segment nu duidelijk groeien doordat consumenten meer bewust bezig zijn met hun alcoholiname. Dit is ook zeker mede mogelijk gemaakt door de vorig jaar geïntroduceerde alcoholvrije wijnen van NOA, welke zowel qua uiterlijk als smaak een positieve verrassing blijken.
Natuurwijn
Relatief onbekend maar (aankomend) trending is de natuurwijn. Een vin nature/natuurwijn wordt gemaakt met zo min mogelijk toevoegingen; geen enzymen, geen zuren en vooral geen sulfiet. Daarnaast wordt de wijn niet gefilterd (waardoor deze troebel is) voor een zo natuurlijk mogelijke smaak.