Granen van Nederlandse bodem
De granen die bij Meesters van de Halm verwerkt worden, komen bij voorkeur van Nederlandse bodem. Ze werken samen met Stichting Brabants Landschap. Hun boeren zorgen voor een milieuvriendelijke teelt zonder chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.
Dat is beter voor de grond, fijn voor de boeren én super voor de graanpletterij die er hier in Brabant geplette granen van maakt. Het kaf wordt traditioneel verwijdert met een steen. Zo blijven de kiem en het merendeel van de zemel behouden en krijgt u zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen. Pakt u ook één van deze bijzondere graantjes mee:
Haver: Hoog eiwitgehalte en veel goede vetten. Geeft langzaam energie af voor een lekker lang verzadigd gevoel.
Gerst: Inclusief kiem en merendeel van het zetmeel. Verlaagt de hoeveelheid glucose in het bloed en vermindert je eetlust.
Spelt: Bevat meer eiwitten en vetten dan volkoren tarwe. Spelt kan de uitkomst bieden bij een tarwe-intolerantie.