Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4

Als het buiten waait en regent, is het heerlijk om de keuken in te duiken en de heerlijkste gerechten te bereiden met biologische ingrediënten. Gelukkig is de herfst een seizoen vol smaakvolle producten; de beste pompoenen en de lekkerste pruimen komen recht van onze telers. Aan keuze dus geen gebrek. Stoofpotjes, appeltaarten of heerlijke soepen - met ons herfst-assortiment wordt alles heerlijk!

Pruimentijd!

Het Nederlandse pruimenseizoen loopt ongeveer van augustus tot oktober en is nu dus op het hoogtepunt! De heerlijke, zoete steenvruchten (ze bevatten een pit) zijn volop beschikbaar en vragen erom verwerkt te worden in verschillende gerechten of uiteraard om zo uit de hand gegeten te worden. 

De Nederlandse pruimen die nu bij Udea te koop zijn, komen van De Pruimenpot in Dronten. Hier teelt Anton Oostveen onder andere de Reine Victoria; een lekker ras dat vrij laat rijpt en daardoor goed tot z’n recht komt in de Noordelijke helft van het land. Dit jaar is de kleuring van de vruchten in augustus door het mooie weer bijzonder goed verlopen, wat ook de smaak nog een extra stimulans geeft!

 

Het mooie weer in augustus heeft heerlijke pruimen opgeleverd
Naast pruimen worden er op kleinere schaal appels, bessen, aardbeien, frambozen en walnoten geteeld bij De Pruimenpot. In het notenperceel ligt ook een grote groentetuin. De producten worden deels op het bedrijf verwerkt en in het winkeltje verkocht. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor zelfgemaakte jams, chutney, sappen en appelstroop. Daarnaast is De Pruimenpot ook een zorgboerderij. Ongeveer vijftien mensen met een uiteenlopende verstandelijke beperking helpen er waar mogelijk mee met de teelt en de verwerking van het fruit. Neem voor meer informatie eens een kijkje op de website van De Pruimenpot!

Met thee fit de herfst door

Echte, biologische theeën zijn eigen kant-en-klare specerijenmengsels, zoals de theeën van Yogi. De hierin gebruikte kruiden en specerijen hebben allemaal hun eigen gezondheidsbevorderende kenmerken, zoals de echinecea theemelange. Die kun je als kruidenthee drinken om je weerstand een boost te geven, maar ook gebruiken als ingrediënt in recepten. 

 

Ayurveda in een pakje
Yogi Tea is gebaseerd op de Ayurveda, een 3.000 jaar oude Indische wijsheidsleer, ook wel de leer van de balans van het lichaam, geest en ziel. In 1969 legde Yogi Bhajan de basis voor Yogi Tea. Hij gaf les in Kundalini yoga, meditatie en Ayurveda en na afloop serveerde hij altijd kruidenthee; 'Yogi Tea' genoemd. Inmiddels heeft Yogi ea diverse theeën van ruim 80 geselecteerde kruiden en specerijen uit gecontreerde biologische teelt. 

 

Een drieduizend jaar oude oosterse geneeswijze!
De recepturen van Yogi Tea zijn gebaseerd op de Ayurveda. Deze oosterse geneeswijze gaat zo’n 3.000 jaar terug en richt zich op de holistische zienswijze dat lichaam en geest een geheel vormen. Kruiden en specerijen vormen een belangrijk onderdeel binnen de Ayurveda, omdat ze allerlei functies van het lichaam kunnen stimuleren en optimaliseren. Alle smaakvarianten van Yogi Tea zijn gebaseerd op deze leer.

Een meester in Kundalini Yoga!
De geschiedenis van Yogi Tea begint in de jaren ’60, als Yogi Bhajan (een meester in de Kundalini Yoga) vanuit India naar San Francisco vertrekt om daar Yogalessen te gaan geven. Na iedere les schenkt hij een zelfgemaakte thee aan zijn leerlingen. Deze kruidige thee op basis van kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zwarte peper valt erg in de smaak en wordt al snel ‘Yogi Tea’ genoemd. Langzaam ontstaat het idee om deze thee te gaan verkopen en uiteindelijk wordt de eerste Yogi Tea op de markt gebracht. Je vindt deze thee van Yogi Bhajan nog steeds in het assortiment van Yogi Tea, als de Classic.De eerste volgelingen van Yogi Bhajan zijn nog steeds werkzaam bij Yogi Tea!

Yogi Tea

› Bekijk het hele assortiment

Vers van het land

Wereld chocolade dag

13 september is het wereld chocolade dag! Reden genoeg om ons chocoladeassortiment uit te lichten. Want wie houdt er niet van de lekkere bio en fairtrade chocolade?

Do care, eat happy
Happy Chocolate vindt dat iedereen het geluk van chocolade moet kunnen ervaren, niet alleen wereld chocolade dag en niet alleen de mensen die ervan genieten, ook de cacaoboeren en de samenleving waarin zij leven. Zij happy, wij happy! Om dit te bereiken maakt Happy Chocolate een aantal keuzes die deze chocolade uniek maken. 

  • Biologisch & Fairtrade
  • Chocolade van uitzonderlijke kwaliteit, gemaakt van cacao uit Peru en Ecuador
  • Aantrekkelijke assortiment met bijpassende uitstraling

Biologisch & fairtrade
Fairtrade helpt boeren een betere plek in de handelsketen te verwerven. De gegarandeerde minimumprijs zorgt voor een betrouwbare bron van inkomsten, de Fairtrade premie in coöperatie-projecten zorgt voor middelen om te kunnen investeren in een duurzame toekomst. Denk aan het verbeteren van productiviteit, kwaliteit, educatie en gezondheidszorg. Het biologisch keurmerk vult het Fairtrade keurmerk verder aan op het gebied van milieu-, natuur- en diervriendelijke werkwijze. Een krachtige combinatie dus!

 

Agroforestry project - steun de cacaoboeren
Dit herbebossingsproject helpt cacaoboeren in Peru om op de cacaoplantage ook hout- en fruitbomen te verbouwen. Dit bevordert de biodiversiteit, draagt bij aan een evenwichtig klimaat en verbetert de bodemvruchtbaarheid. Goed voor de cacaoplant en de waarborging van de cacao-kwaliteit. Door de extra verdiensten, ook uit de verkoop van het fruit en hardhout, wordt het inkomen van cacaoboeren op langere termijn verveelvoudigd!

 

Persoonlijk advies voor uw schappenplan?

Neem contact met ons op via het contactformulier of rechtstreeks met onze verkopers Roy (rvdbreevaart@udea.nl) en Dennis (dvdberk@udea.nl).

Algemene voorwaarden | © 2017 Udea