Biologisch gecertificeerde producten
Biologische producten zijn te herkennen aan het 'groene blaadje'. Gebruik van dit keurmerk is verplicht. Het 'groene blaadje' - dat overigens ook in zwart of wit afgedrukt mag worden - betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie en dat dit is gecontroleerd. Het woord biologisch - of bio, eko, eco of organic - op voedingsmiddelen mag er alleen op staan als het product conform de EU-regels is geproduceerd. Naast het EU-logo maken we gebruik van een aantal andere bekende keurmerken als Demeter en EKO.
EU-logo
Sinds 1 juli 2010 is er door de Europese Unie een officieel logo ontwikkeld dat aangeeft of een product biologisch is. Dit 'EU-blad'-logo staat op alle producten die biologisch zijn volgens de Europese wetgeving. Het voordeel is dat alle Europese producten en producten die naar Europa worden geïmporteerd met dit logo voldoen aan de 'EU-verordening van biologische producten'. Bekijk certificaat »
Biologisch-dynamisch
Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de daaruit verwerkte producten. Bij biologisch-dynamische teelt is er naast de zorg voor voedingsmiddelen aandacht voor de bedrijfsomgeving, zoals het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en sociale en economische vernieuwingen. Bekijk certificaat »
EKO voor producten
Veel consumenten hechten waarde aan duurzaam voedsel. Het EKO-keurmerk geeft aan dat een product gecontroleerd biologisch is en bovendien afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid. Bekijk certificaat »
EKO voor winkels
Het EKO-keurmerk Winkel is bedoeld voor retailbedrijven met een substantieel aandeel in biologische voeding. Een winkel mag het EKO-keurmerk voeren als het assortiment levensmiddelen voor meer dan 90% biologisch gecertificeerd is en extra inspanningen op het gebied van verduurzaming aantoonbaar zijn. Ekoplaza is de eerste supermarkt met het EKO-Keurmerk in al haar winkels.
Europees Sociaal Fonds
Udea B.V. houdt zich momenteel bezig met een project dat gericht is op de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Dit project wordt gefinancierd met een subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het project van Udea B.V. richt zich op het volgende thema: het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer.
Zero plastics inside
Een van de grootste waterproblemen is de plastic soup die in onze oceanen drijft. Daardoor gaan vissen dood of worden ze ziek en dat heeft enorme gevolgen voor de mens. Via het riool komen bijvoorbeeld kleine plastic deeltjes in de zee terecht die afkomstig zijn van gewassen kleding en cosmetica. Op steeds meer cosmetica staat dan ook het keurmerk: Zero Plastic Inside.
Natuurlijke verzorging
Binnen ons assortiment voor verzorgingsproducten en cosmetica zijn er verschillende keurmerken die de richtlijnen van ‘natuurcosmetica’ controleren. Dit zijn bijvoorbeeld ECOCERT, BDIH en NaTrue. Deze waren eerst nationaal, maar verschillende keurmerken hebben samen hun krachten gebundeld in het keurmerk COSMOS. Producten met deze keurmerken garanderen dat ze zoveel mogelijk natuurlijke en biologische ingrediënten bevatten en zijn vrij van synthetische stoffen, parabenen en petrochemische producten. Udea biedt een breed assortiment aan die deze keurmerken bevatten. Bekijk certificaat »
Max Havelaar
Udea kiest voor eerlijke handel. Door nauw samen te werken met onze leveranciers en dichtbij de bron te zitten, kunnen wij eerlijke handel garanderen. Voor producten waar wij minder dicht bij de keten zitten, werken wij samen met het Max Havelaar keurmerk. Deze organisatie controleert en garandeert eerlijke handel. Verder stimuleert Max Havelaar duurzame ontwikkeling waardoor boeren kunnen investeren in een kwaliteitsproduct en in een betere toekomst.
Duurzame visserij
Udea kiest voor biologische producten, maar maakt hierin een uitzondering voor ‘producten uit de zee’. Wild gevangen vis willen wij graag in onze winkels aanbieden, maar hier letten we streng op duurzame visserij. Het probleem van overbevissing heeft onze aandacht en door enkel te kiezen voor duurzaam gevangen vis, helpen we dit probleem voorkomen. Het bekendste keurmerk is MSC, het leidende keurmerk en certificeringsprogramma voor duurzaam gevangen vis in de hele wereld.
BRC Global Standards
De BRC Global Standard for Food Safety is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren. Bekijk certificaat »
Bio kap
Udea is deelnemer binnen Biokap voor een optimale residumonitoring.
Powered by AdResults