Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4
Assortiment

Dag van de Aarde
Als biologische groothandel is het voor ons niet meer dan logisch om voortrekker te zijn in een broodnodige verandering in de productie en distributie van levensmiddelen. Met onze biologische voeding en non-food producten dragen we namelijk bij aan het in stand houden van de biodiversiteit en het insectenleven. En dat is noodzakelijk om de mensheid ook in de toekomst van voedsel te kunnen blijven voorzien.

Dag van de Aarde op 22 april is een dag waarop men de waarde van de aarde beseft, welke schoonheid de natuur meebrengt, hoe u kunt genieten van een nieuwe lente, en van het goede dat het leven te bieden heeft. Gelukkig kunt u én de consument heel eenvoudig zelf een steentje bijdragen. Door geen producten meer te (ver)kopen waarbij neonicotinoïden insecticide zijn gebruikt. Zo gaan we (hopelijk) de grote ramp van het uitsterven van biodiversiteit tegen.

Zaaien voor bijen

Dit jaar is de Dag van de Aarde gecombineerd met de Nationale Zaaidag: door het planten van bloemzaadjes moet er een beter leefklimaat ontstaan voor vlinders, bijen en andere insecten die nu met uitsterven worden bedreigd.

Zaaien kan overal maar samen doen is wel zo leuk, dan ontstaat er een lint van bloemen door het hele land! Particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters worden dan ook opgeroepen om gezamenlijk bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Dit bevordert de overlevingskansen van de bij.