Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4

't Is weer tijd voor de barbecue!

Wat is er fijner dan de geur van vuur, samen buiten eten én heerlijk, vers bereide producten op tafel? Lekker veel groente - op en naast de barbecue -, vegetarische burgers, verfrissende drankjes en heerlijke sausjes om het helemaal af te maken. 

Vis en vlees op de barbecue krijgt bij het garen automatisch een lekkere rooksmaak mee, zeker als er nog wat kruiden op het vuur worden strooit. Stokbrood erbij, schaaltje olijfolie om in de dippen en bestrooien met zeezout: eenvoudig, maar ontzettend smaakvol!

Bekijk een greep uit ons barbecue assortiment op deze pagina. 

Bbq

GROENTEN VAN HET SEIZOEN

Gebruik maken van seizoensproducten past in een bewust eetpatroon. Ook bij de barbecue! En men weet zeker dat het eten op het bord lekker vers is. Bewust eten betekent niet alleen genieten van gezonde producten, maar ook rekening houden met het milieu!

Door seizoensproducten in te kopen stimuleert u de omgeving en natuur omdat deze minder milieubelastend zijn dan de producten die niet uit het seizoen komen. Daarnaast bevatten de seizoensgroenten uit eigen seizoen de meeste vitamine en mineralen. Dat is dus win-win!

Groenten op de barbecue?

Dat kan met gegrilde groenten zoals plakken aubergine, paprika en courgette. Natuurlijk mogen ook de gepofte aardappel en de gegrilde maïskolf met knoflookboter niet ontbreken. Of wat dacht u van spiesjes met champignons, rode ui en mango of ananas?

Daarnaast passen frisse salades perfect bij de zomer en daar zijn verschillende lekkere groenten bij te combineren. Een mix van rauw en gekookt, dressings en strooisels, noten en kaas. Presenteer ze samen in de winkel als voorzet voor een complete maaltijd!

EEN AARDBEI ZO UIT HET BAKJE IN DE MOND?

Biologische aardbeien telen zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen is niet makkelijk. Daarom staan aardbeien nog steeds bovenaan in de 'Dirty Dozen' lijst als meest vervuild fruit qua pesticiden. In eerder onderzoek bevatte 76% van alle aardbeimonsters resten van gif.

Johan Tielen, onze biologische aardbeienteler gebruikt geen gif en teelt de aardbeien op zijn Limburgse land zoals dat vroeger ging: hun wortels staan in volle grond. Echte AARD-beien dus. Tussen de plantjes ligt stro, waar de Engelse benaming strawberries vandaan komt. Alleen zo krijg je een aardbei met de échte smaak van vroeger, die veel lekkerder is dan zijn substraatbroertje.

We zijn erg blij met Johan als teler. Het risico van biologische aardbeien telen ligt namelijk relatief hoog en niet elke teler durft dit aan. Het plantgoed moet zelf worden opgekweekt en de productie gaat met golven. Aardbeien zijn afhankelijk van het weer en er is een fors risico op ziekten. Tevens vraagt het veel arbeid om de aardbeien op het juiste moment geplukt te krijgen. De golven en risico's proberen we samen met Johan zo goed mogelijk opvangen!

 

Algemene voorwaarden | © 2017 Udea