De mooiste groenten van Nederlandse bodem. Authentiek, zo uit de grond en allemaal populair tijdens de feestdagen.
Zoete bataat
Deze knolvormige wortel staat ook wel bekend als de zoete aardappel. Hoewel al snel aan de gewone aardappel wordt gedacht, zijn deze twee geen familie. De zoete aardappel is, in tegenstelling tot de gewone aardappel, namelijk een groente. In de afgelopen jaren is deze groente steeds populairder geworden, mede omdat hij zo veelzijdig in gebruik is. De smaak is zoet en hij past goed in zowel hartige als zoete gerechten.
Uniek in Nederland
Zoete bataat uit Nederland is vrij uniek. Maar op biologische tuinderij De Waog telen ze al voor het 6e jaar zoete bataat op hun Nederlandse akkers. Een van de moeilijkste aspecten van het telen van zoete bataat is de rassenkeuze. Inmiddels telen Joep en Wiel van de Bool naast de standaard oranje bataat, ook witvlezige bataat met paarse schil en paarsvlezige bataat met paarse én witte schil. Deze zijn te bestellen in een mix.
Bataatmix week 50 en 51 in de actie
Chioggia biet
De Chioggia biet is herkenbaar aan de rode-witte ringen die zichtbaar worden wanneer de biet wordt doorgesneden. Hij is zacht van smaak en zoeter dan de reguliere rode biet. Vaak wordt hij rauw verwerkt in gerechten vanwege het bijzondere uiterlijk, bijvoorbeeld als carpaccio.
De Chioggia biet is oorspronkelijk afkomstig uit het gelijknamige Chioggia, een stadje in de provincie Venetië in Italië. Inmiddels komt deze groente het hele jaar door direct van Nederlandse bodem.
Week 50 en 51 in de actie
Witlof
Witlof is familie van de andijvie. Het heeft een licht bittere smaak en is bijzonder veelzijdig in gebruik. Zo kan het rauw in een salade, gestoomd, gesmoord en zelf als soep worden bereid. Een van de meest populaire bereidingswijze, zeker tijdens de feestdagen is het vullen van de 'witlofbootjes'.
In de jaren 60 was er alleen witlof uit de grond. Tegenwoordig groeit dit witte kropje vooral in bakken met water. De witlof van Fred Willemsen is daarentegen authentiek én uniek. Zijn witlof komt nog steeds uit de Nederlandse bodem. Dat maakt hem steviger, minder bitter en met een kleinere kern. Van deze witlof gooit u daarom minder weg.
Week 50 en 51 in de actie
In addition to our standard products with an organic label, we also have demeter products.These are products from biodynamic agriculture, so extra healthy for you and the planet!
OK. I get it!Paddenstoelen
Paddenstoelen zijn er in ontzettend veel verschillende soorten. Veel daarvan kunt u gewoon vinden op de Nederlandse akkers. Zoals natuurlijk de bekende (kastanje) champignon, maar ook de Japanse shiitake is uit Nederlandse grond verkrijgbaar.
Paddenstoelen zijn een uitstekende toevoeging aan het kerstdiner. Een erg populair voorgerecht is dan ook champignonsoep. Wat ook een bijzondere paddenstoel is, is de portobello. Deze paddenstoel kan een diameter hebben van wel 12 december is daarom ideaal om te vullen. Ook wordt de portobello regelmatig gebruikt als een plantaardige variant op een burger.
Powered by AdResults