Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4
Assortiment

't Is weer tijd voor de barbecue!

Wat is er fijner dan de geur van vuur, samen buiten eten én heerlijk, vers bereide producten op tafel? Lekker veel groente - op en naast de barbecue -, vegetarische burgers, verfrissende drankjes en heerlijke sausjes om het helemaal af te maken. 

Vis en vlees op de barbecue krijgt bij het garen automatisch een lekkere rooksmaak mee, zeker als er nog wat kruiden op het vuur worden strooit. Stokbrood erbij, schaaltje olijfolie om in de dippen en bestrooien met zeezout: eenvoudig, maar ontzettend smaakvol!

Bekijk een greep uit ons barbecue assortiment op deze pagina. 

EEN AARDBEI ZO UIT HET BAKJE IN DE MOND?

Biologische aardbeien telen zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen is niet makkelijk. Daarom staan aardbeien nog steeds bovenaan in de 'Dirty Dozen' lijst als meest vervuild fruit qua pesticiden. In eerder onderzoek bevatte 76% van alle aardbeimonsters resten van gif.

Johan Tielen, onze biologische aardbeienteler gebruikt geen gif en teelt de aardbeien op zijn Limburgse land zoals dat vroeger ging: hun wortels staan in volle grond. Echte AARD-beien dus. Tussen de plantjes ligt stro, waar de Engelse benaming strawberries vandaan komt. Alleen zo krijg je een aardbei met de échte smaak van vroeger, die veel lekkerder is dan zijn substraatbroertje.

We zijn erg blij met Johan als teler. Het risico van biologische aardbeien telen ligt namelijk relatief hoog en niet elke teler durft dit aan. Het plantgoed moet zelf worden opgekweekt en de productie gaat met golven. Aardbeien zijn afhankelijk van het weer en er is een fors risico op ziekten. Tevens vraagt het veel arbeid om de aardbeien op het juiste moment geplukt te krijgen. De golven en risico's proberen we samen met Johan zo goed mogelijk opvangen!