Duidelijk over alles
Voor Henk van Oers staan openheid en duidelijkheid centraal. Hij weet van begin tot eind wat er met zijn producten gebeurt, zodat hij de consumenten goed kan informeren. Het is voor Henk ook belangrijk om regelmatig bij de boeren die het vlees leveren aan tafel te zitten. Hij wil er zeker van zijn dat ze dezelfde ideeën hebben als hij en met hun hart en hun verstand achter biologisch staan. Hij werkt zoveel mogelijk samen met Nederlandse boeren. Al het varkensvlees komt daarom uit Nederland. Een gedeelte van het rundsvlees komt ook uit de Ardennen en uit Ierland. De Limousinkoeien die hier lopen hebben alle ruimte, dat heeft Henk uiteraard met eigen ogen gezien. “Ik sta helemaal achter de manier waarop de boeren met hun vee omgaan en hoe ze ze verzorgen. Dat vind ik belangrijker dan dat het vlees uit Nederland moét komen.”
Best een uitdaging
Al sinds de jaren ’80 houdt Henk zich bezig met biologisch vlees. Hij was een van de oprichters van de Groene Weg Slagerij. “In die tijd was het heel gewoon om je vlees met allerlei smaakversterkers te bewerken en dat wou ik niet. Gelukkig zie ik nu dat steeds meer mensen zich bewust zijn van wat ze eten en het belangrijk vinden dat de smaak écht is.” Bij St. Hendrick zijn ze daarom steeds op zoek naar nieuwe manieren om smaakvolle, pure vleeswaren te maken en dat is nog best een uitdaging. “We willen bijvoorbeeld graag vleeswaren maken zonder suiker, maar voor sommige producten is het nodig om suiker te gebruiken, zodat bepaalde bacteriën geactiveerd worden. In dat geval is het heel belangrijk voor ons dat we kunnen vertellen waarom dit zo is.”
U proeft het verschil
De vleeswaren die bij St. Hendrick vandaan komen, smaken misschien anders dan u gewend bent. Dit komt doordat de smaak van écht vlees niet meer overal te vinden is. Dat is misschien even wennen, maar Henk is ervan overtuigd: Eenmaal geproefd, wilt u nooit meer anders!