Voor Happy Chocolate worden alleen de fijnste ingrediënten gebruikt. Juist deze ingrediënten, waaronder Fairtrade cacao, is nodig voor chocolade waarvan jij echt gelukkig wordt. Happy Chocolate vindt echter dat iedereen het geluk van chocolade moet kunnen ervaren, ook de cacaoboeren en de samenleving waarin zij leven. Zij happy, wij happy! Daarom kiest dit merk voor biologisch én Fairtrade!
Nieuw!
De keuze bestaat uit bosbessen, hazelnoten, kokos, rozijnen en crisps. Stuk voor stuk omhuld met de lekkerste chocolade welke wordt gemaakt van uitzonderlijke kwaliteit Fairtrade cacao uit West-Afrika. Juist deze cacao geeft een heerlijke smaak aan de snacks!
Wat betekent Happy Chocolate voor uw winkel?
Biologisch & Fairtrade
Fairtrade helpt boeren zoals Lindley Caballero Mendoza een betere plek in de handelsketen te verwerven. De gegarandeerde minimumprijs zorgt voor een betrouwbare bron van inkomsten, de Fairtrade premie in coöperatie-projecten voor middelen om te kunnen investeren in een duurzame toekomst. Denk aan het verbeteren van productiviteit, kwaliteit, educatie en gezondheidszorg. Het biologisch keurmerk vult het Fairtrade keurmerk verder aan op het gebied van milieu-, natuur- en diervriendelijke werkwijze. Een krachtige combinatie dus!
Agroforestry project
Dit herbebossingsproject helpt cacaoboeren in Peru om op de cacaoplantage ook hout- en fruitbomen te verbouwen. Dit bevordert de biodiversiteit, draagt bij aan een evenwichtig klimaat en verbetert de bodemvruchtbaarheid. Goed voor de cacaoplant en de waarborging van de cacao kwaliteit. Door de extra verdiensten, ook uit de verkoop van het fruit en hardhout, wordt het inkomen van cacaoboeren op langere termijn verveelvoudigd!
CO2-neutrale chocoladerepen
De CO2-uitstoot uit de productie van de repen wordt gecompenseerd met het planten van bomen in Peru. Deze repen hebben dus geen negatieve invloed op ons klimaat. Fijn! Want een evenwichtig klimaat is belangrijk om cacao succesvol te verbouwen.
Duurzame cacaohandel
De keuzes die Happy Chocolate maakt geven uitzicht op een langdurig succesvol en duurzame cacaohandel. De cacao wordt op een verantwoorde manier verbouwd, met respect voor de natuur. De cacaoboer wordt geholpen naar extra inkomsten en we blijven verzekerd van de allerlekkerste chocolade tegen een eerlijke prijs. Iedereen Happy!
Van de verkoop van ieder product gaat € 0,05 naar het Agroforestry project.
Ieder hapje maakt dus écht verschil. Dat smaakt toch naar meer?
De actuele opbrengst voor dit project bedraagt: € 43.299!
Happy Trainers aan het woord
Het succes van het Agroforestry project valt of staat met een juiste uitvoering op de plantages. De partner die het project begeleidt (ECOTOP consult) onderzoekt dit voortdurend. Zo is vorig jaar gebleken dat cacaoboeren extra kennis nodig hebben om deze vernieuwde verbouwingswijze beter onder de knie te krijgen. Samen met de coöperaties (ACOPAGRO en ORO VERDE) en ECOTOP consult wordt gewerkt aan de optimalisatie van kennisoverdracht. Van de eerste donatie hebben per coöperatie twee 'Happy Trainers' een intensieve Agroforestry cursus kunnen volgen. Zij brengen deze kennis sinds medio 2017 over op de aangesloten cacaoboeren.
ACOPAGRO (Peru)
Dankzij de samenwerking tussen ACOPAGRO en haar leden zijn in het afgelopen jaar verschillende projecten gerealiseerd om de cacaoteelt voor duizenden cacao producerende families in de regio te verbeteren. Happy Trainers Miguel Torres (46 jaar) en Hernan Garcìa Meza (32 jaar) werken al jaren in verschillende gebieden van de coöperatie. In de velden, nauwlettend toeziend op de situatie van de boeren en hun gewassen.
Happy trainer Miguel Torres, 21 jaar in dienst:
"Wij zien dat de huidige situatie van de cacaoboeren in onze regio, vooral van onze leden, sterk verbeterd is sinds zij een aantal jaren geleden gestart zijn met het verbouwen van cacao als een alternatief voor de illegale productie van cocabladeren. Het resultaat is zichtbaar. Veel dorpen leefden in chaos. De illegale cocaproductie ging gepaard met drugshandel en veel criminaliteit. Door goed werk staat de cacao uit deze regio inmiddels bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit. Het is een van de meest gewilde cacaosoorten ter wereld. Dit zorgt voor een stabiele markt en stabiele prijzen. In de regio genereert de cacaoteelt weer banen. In de dorpen heerst nu meer vrede, rust en hoop. Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit van leven voor hele gezinnen is verbeterd."
Happy trainer Hernan Garcìa Meza, 8 jaar in dienst:
"Al enige tijd brengen wij de kennis, die we tijdens de cursussen hebben opgedaan, over op cacaoboeren. Alle inzichten die we hebben gekregen hebben wij in presentaties verwerkt, waarmee we zoveel mogelijk cacaoboeren overtuigen dat deze werkwijze de beste optie is voor een duurzame en kwalitatieve productie. We zien dit echt als onze verantwoordelijkheid. We laten daarbij de bemoedigende resultaten van voorbeeld-percelen zien."
Powered by AdResults