Olijfoliën
In de prachtige lijn met olijfoliën proeven we het zonnige Zuiden terug.
Voor de biologische Spaanse olijfolie van Fertilia zijn uitsluitend de beste biologische olijven gebruikt. Na een zorgvuldige selectie, het wassen en kneuzen, wordt binnen 24 uur na de oogst door middel van koude extractie (centrifuge) de olijfolie geperst. Bij ‘koude extractie’ komt de temperatuur niet boven de 27 graden Celsius.
Het resultaat is een natuurlijke en onbewerkte biologische extra vierge olijfolie met een waanzinnige kwaliteit waarbij smaak, kleur, geur en antioxidanten optimaal bewaard blijven en staat voor essentie van de Spaanse keuken: simpel, puur en gezond.
De biologische extra vierge olijfolie heeft een fruitig aroma. In de mond is hij zeer zacht, u ervaart de pure smaak van verse olijven. De biologische extra vierge olijfolie is zeer geschikt voor gebruik in dressings, als toevoeging na het koken voor pasta, salade, vinaigrettes, tapenades en koude sauzen.
De milde variant is bij uitstek geschikt om in te bakken en braden en bevat 12% extra vierge olijfolie