Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4

Your Organic Nature als beste uit Questionmark margherita-wijzer!

Kant-en-klaar, vers of uit de diepvries, de vraag naar gemaksmaaltijden groeit al enige tijd sterk. Ook de bewuste consument heeft van die dagen dat het niet lekker uit komt, de zin in koken ontbreekt of dat de keuze valt op een filmavondje onder het genot van een snelle (soms ietwat minder gezonde) hap. 

Binnen het Udea assortiment hebben wij producten die in deze behoefte voorzien. Zo ook pizza’s. Wat te denken van de verse pizza’s van Your Organic Nature. De margherita variant is als beste uit de Questionmark margherita-wijzer gekomen!

 Voldoet aan maximale aantal kilojoule per hoofdgerecht.
 Voldoet aan het authentieke margherita recept
 Bevat geen onnodige toevoegingen, zoals toegevoegde suikers
 Met aandacht voor milieu en dierenwelzijn (100% biologisch)

 


 

Volgens authentiek recept
Deze pizza van Your Organic Nature wordt gemaakt met een authentieke Italiaanse bodem die in een echte houtgestookte steenoven is gebakken. De pizza's worden met zorg met de hand belegd, uiteraard met de lekkerste biologische ingrediënten. Pizza margherita is belegd met Mozzarella en saus van zongerijpte tomaten!

De margherita-wijzer
Questionmark vergeleek het pizza margherita-aanbod van vijf retailers (Albert Heijn, Jumbo, Ekoplaza, Plus en Lidl) op voedingswaarde, zout en de aanwezigheid van een biologisch keurmerk. Het deed dit deels aan de hand van de schijf van vijf richtlijnen van het Voedingscentrum. Eén van de voorwaarden heeft betrekking op de hoeveelheid zout en energie per hoofdgerecht.

Deze QM-wijzer is gebaseerd op de product etiketinformatie van producten en is samengesteld aan de hand van de hoeveelheid energie per 100 gram (33,3 % score), de hoeveelheid zout per 100 gram (33,3 % score) en de toekenning van een biologische keurmerk (33,3%).

 

De test wijst uit:

  • Deze pizza voldoet aan het maximale aantal kilojoule per hoofdgerecht. Het Voedingscentrum adviseert dat een hoofdmaaltijd – omgerekend – 2918 kilojoule aan energie mag bevatten om binnen de Schijf van Vijf te passen. Met 2699 kilojoule past deze pizza daar binnen.
  • Deze pizza komt overeen met het authentieke recept en bevat geen onnodige toevoegingen
  • Geen van de geteste pizza voldoet aan het zoutcriterium van een hoofdgerecht (2 gram per hoofdgerecht). Met 3,4 gram zout zit de pizza van Your Organic Nature daar boven.

Over Questionmark
Questionmark is een onafhankelijke stichting die consumenten in staat stelt om met objectieve informatie over gezondheid en duurzaamheid van voeding, zelf een bewuste keuze te maken. Questionmark duidt en brengt alle aspecten die een rol spelen in een keuze voor voeding samen; gezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Questionmark maakt deze informatie gratis beschikbaar via apps en website. Neutraal en onafhankelijk werkt Questionmark aan een duurzamer, diervriendelijker, gezonder en socialer voedselsysteem.

Reactie Steven IJzerman op terugdringen zoutgehalte:
‘’Het terugdringen van de zoutgehaltes in onze producten is een proces waarmee onze inkopers continu bezig zijn. Dat geldt uiteraard ook voor versmaaltijden zoals pizza’s. We verwachten óók binnen deze productcategorie verbeterslagen te maken. Het zoutgehalte is een van de elementen waarmee wij versterkt rekening houden.’

Your Organic Nature

Your Organic Nature bestaat uit meer dan 200 producten en komt in veel productcategorieën in de winkel terug. Lekkere producten met de juiste ingrediënten van betrouwbare biologische kwaliteit. En dat met een vrolijke en onderscheidende uitstraling die van ieder ‘tafeldek-moment’ een feestje maakt. Wie wordt daar nou niet blij van?

Je vindt de producten van Your Organic Nature in veel productcategorieën in de winkel terug. Zo zijn er versgeperste vruchtensappen, speciale melen, crackers, fruitbeleg, pizza’s, gistvrije bouillons, soepen, noten, zaden, granen, rijst, peulvruchten, ontbijtgranen, alternatieve pasta’s en nog veel meer. En nog steeds worden er vernieuwende producten aan het assortiment toegevoegd!

Your Organic Nature

Alles weergeven 225
Algemene voorwaarden | © 2017 Udea