Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4

Udea, uw betrouwbare partner

Staat u net als Udea 100% achter biologisch? En heeft u een speciaalzaak, natuurvoedingswinkel of bio-super? Dan zijn wij graag uw partner! Dat houdt meer in dan een winkel bevoorraden. Om iemands partner te mogen zijn moet je samen nadenken over een gezonde toekomst.

EXCLUSIEF VOOR DE BIO-RETAIL en foodservice

Waarom zou je trots zijn op de laagste prijs als je weet wat de consequenties zijn? Wij hebben en nemen de verantwoordelijkheid dat onze boeren en telers ook in de toekomst voor gezond voedsel kunnen zorgen. Met een eerlijke prijs kunnen zij eraan werken om de gezondheid van bodem, plant, dier, mens en planeet te waarborgen. Onze producten bestaan niet uit vooral vulmiddelen als biologische suiker, vet en zout waarmee de prijs gedrukt kan worden. Wij bekijken niet per keer wie de laagste prijs biedt en lopen niet weg als onze teler vanwege een tegenvallende oogst een hogere kostprijs heeft. Wij kopen geen goedkoop melkoverschot van ver maar betrekken dit van Nederlandse boeren die ervoor zorgen dat de koe in de wei blijft staan. Wij kiezen voor kwaliteit en dus niet voor ham die voor 10% uit water bestaat. Biologisch zit in ons DNA en doen het er niet als nevenactiviteit bij. Dat maakt onze prijs een eerlijke prijs voor een eerlijk product.

Deze waarden kan Udea alleen uitdragen door exclusief te leveren aan speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en biosupers. 

Huidige ontwikkeling waarbij de reguliere supermarkten meer dan ooit concurrent worden, is het kiezen voor een partner die exclusief kiest voor het bio-retail kanaal extra belangrijk. Geen dubbele belangen, niet eten van twee walletjes, maar vol achter de biologische speciaalzaak staan.

Een eerlijke prijzen en biologische kwaliteitsproducten. Waar supermarkten budget biologisch als premium in het schap positoneren, is dat onze minimale vereisten. Hoe wij dit waar maken? Door intensief samen te werken met leveranciers én met onze klanten.  

Zo blijven wij pionieren. 

Zo behouden wij concurrentievoordeel.

5 garanties voor u als klant

Voor een goede samenwerking met onze klanten is duidelijkheid van groot belang. Daarom vindt u hieronder onze vijf garanties, zodat u precies weet waar u op kunt rekenen als u bij Udea een bestelling plaatst. Zo kunt u zichzelf focussen op úw klanten.

Écht vers

Udea koopt zo dicht mogelijk bij de bron in. We zeggen altijd: “We moeten onze producent recht in de ogen kunnen kijken.” We betalen onze telers, boeren en producenten een eerlijke prijs, zodat we een duurzame relatie met ze op kunnen bouwen en zodat ze ook in de toekomst een kwalitatief product kunnen blijven leveren. We hebben een efficiënt voorraadbeheer en een hoge omloopsnelheid. Met als resultaat dat we echt verse producten aan de winkel leveren. Voor AGF geldt vaak binnen 24 uur van het land in de winkel. Voor DKW artikelen geven wij per product een gegarandeerde houdbaarheidsdatum.

Zo bent u in de gelegenheid om ook uw klanten een zo vers mogelijk product te verkopen en derving in de winkel onder controle te krijgen.

Vers trekt de kar!

Alles in 1

Wij leveren het totaal assortiment (vers, diepvries, AGF, DKW en HVC) in 1 vrachtwagen. Zelfs brood kunt u mee laten leveren. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar heeft ook voordeel voor de winkel. Zo ontvangt u ook 1 digitale factuur en kunt u kosten besparen door een betere personeelsplanning.

7 dagen

Vanaf een beperkt minimaal orderbedrag levert Udea 7 dagen in de week. Hierdoor bent u in staat altijd een optimale goederenvoorraad aan te houden waardoor u praktisch nooit ‘nee’ hoeft te verkopen.

Altijd op tijd

Klanten die bij Udea een totaal assortiment afnemen, hebben gegarandeerde levertijden. Is Udea meer dan een kwartier later, dan betaalt u geen stopkosten! Mocht er onverhoopt iets fout zijn gegaan, dan crediteert Udea dit direct zodat u verder kunt met uw onderneming. In specifieke gevallen behoudt Udea het recht om zaken nader te onderzoeken en daarop terug te komen.

Grootste biologische assortiment, klein te bestellen

9000 biologische producten! Nergens anders vindt u zo’n groot biologisch assortiment dat bovendien veelal per stuk te bestellen is. Daarmee bieden wij u de mogelijkheid een breed en/of diep assortiment samen te stellen zonder problemen met de houdbaarheid of de uitstaltijd van de producten. Alle exclusieve merken voor de bio-retail heeft Udea in huis inclusief 900 private label producten. Op deze manier behoudt u als winkel concurrentievoordeel op het assortiment.

Naast de biologische producten heeft Udea ook een totaal assortiment natuurlijke drogisterij artikelen.

STERK IN ALLE ASSORTIMENTSGROEPEN

AGF

         

 • Assortiment van ruim 300 verse AGF producten, waarin ook de telers van De Zaai-Ster vertegenwoordigd zijn.
 • Totale omzet in AGF is hoger dan van de overige bio-groothandels bij elkaar. Hierdoor kan altijd het meest complete en meest verse aanbod gedaan worden. Wij leveren wat u bestelt.
 • Udea heeft een inpandige groentesnijderij. Hierdoor zijn de lijnen kort en kan een breed ultra-vers gesneden AGF assortiment aangeboden worden.
 • Wanneer u meerdere kisten tegelijk bestelt, krijgt u extra korting! Voor meer info; zie conditiestelsel.
 • Meerdere leveringen per week mogelijk, mits voldaan wordt aan het minimale ordervolume à € 400,- . Door de mogelijkheid orders te combineren is ook voor kleinere afnemers meerdere leveringen mogelijk.

KDV

         

 • Meest uitgebreide assortiment van Nederland. Ook de toppers uit het De Zaai-Ster assortiment zijn allemaal bij Udea verkrijgbaar.
 • Exclusief distributeur van het (eigen) merk Puur Noord. Daarnaast exclusief distributeur van o.a. Drentse Aa en Waddenmax.
 • Breed assortiment gevacumeerde kaas, klein te bestellen en lang houdbaar.

HVC

         

 • Totaal assortiment met alle bekende merken beschikbaar, alles per stuk bestelbaar voor superscherpe bruto prijzen.
 • Dagelijks mee te bestellen met overige orders, dus dagelijks leverbaar zonder minimale afnameverplichting.
 • Eigen merk Botanique: compleet assortiment huid- en haarverzorging met gunstige instapprijzen voor de consument en aantrekkelijke marge voor de winkelier. Testers en POS ondersteuning beschikbaar.

DKW

         

 • Alle bekende A-merken verkrijgbaar, dagelijks in combinatie met uw vers bestellingen geleverd.
 • Onderscheidende eigen merken die gegarandeerd exclusief voor de natuurvoedingsmarkt zijn en nimmer aan reguliere retailers worden geleverd.
 • Wekelijks interessante acties, vanzelfsprekend ondersteund met POS materialen.
 • Significant betere marge op belangrijke Private Label productgroepen als noten, zaden en zuidvruchten!

Extra service, delen van kennis en ervaring

Naast het afgeven van garanties voor onze klanten, bieden wij indien gewenst nog meer service om u als winkelier te ondersteunen. Udea is een groothandel met een retail-organisatie. Jarenlange ervaring, focus en belang in de retail zorgen voor veel kennis en ervaring. Deze delen wij graag voor een duurzaam bestaan van uw onderneming. 

Sterkere concurrentiepositie als promotiepartner! 

Udea verzorgt een compleet promotieprogramma voor op de winkelvloer waarbij de consument en de winkelier centraal staan. Het doel; verhogen van het aantal klanten, verhogen van de besteding per klant en een verbetering van de klanttevredenheid die bepaalt of de klant terug komt. 

Bij het bepalen van de acties houdt Udea rekening met een juiste gevarieerde mix van scherpe aanbiedingen, hardlopers, impuls- en imagoproducten alsmede een juiste balans tussen huismerken en A-merken. Daarnaast stellen wij als voorwaarde dat de producten in het basisassortiment staan. De versartikelen plannen wij zo kort mogelijk van te voren in zodat we met bijvoorbeeld groente en fruit scherpe marktconforme prijzen kunnen maken. Gegarandeerd succesvolle acties op de winkelvloer dus! Daarnaast kunt u als winkelier de actie artikelen dagelijks (bij)bestellen waardoor er geen lege actieschappen meer zijn of te veel voorraad wordt opgebouwd in de winkels. Door een steeds groter wordende groep promotiepartners realiseren we momenteel schaalvoordelen die resulteren in erg aantrekkelijk geprijsde acties. Een opsomming van wat u van ons kunt verwachten:

 • Elke week een set instore folders
 • Elke week een pakket POS materiaal
  • 2 x A1, A3, A4 en actie schapkaartjes.
 • Paas-, pinkster-, kerstfolder (8 pag.) 1000 st.
 • Op biotopper.nl plaatsen wij de folder digitaal zodat u deze ook kunt gebruiken om via e-mailnieuwsbrief en social media kunt verspreiden
 • Korting op formulevrije campagnes als de Paasspaar campagne en de succesvolle Biobox spaarcampagne.
 • Optie deelname bulkacties DKW en Vers
 • Dit allemaal voor slechts € 675,- per jaar. Stapt u nieuw in, dan betaalt u het eerste jaar helemaal niets. Voorwaarde is uiteraard wel dat u actief mee doet.
 • Kiest u alleen voor het POS pakket, dan betaalt u € 250.-
 • Verver helpen wij u graag op weg met maatwerk in lokale marketing. Denk hierbij aan verspreidingsgebieden analyse en advertentie opmaak.
   

Wilt u promotiepartner worden? Neem contact op met Nancy de Groot, actiecoördinator. ndgroot@udea.nl

WARENINDELING & SCHAPPENPLAN ADVIES

Winkelwarenindeling en schappenplannen. Iets waar we dagelijks mee bezig zijn. Op basis van verkoopcijfers zijn we continu op zoek naar het juiste assortiment met een goede margerealisatie. Door een juiste benchmark met andere winkels kunnen we schappenplannen op maat leveren waarbij de prestatie van de winkel centraal staat. Besluit u naast vers ook DKW en/of HVC bij ons af te nemen, dan komen we graag bij u langs voor persoonlijk advies en uitgewerkte schappenplannen. 

Wilt u uw schappenplannen optimaliseren? Neem contact op met Anne-Floor Kruitwagen, spacemanager. akruitwagen@udea.nl

 

PROJECT BEGELEIDING NODIG?

Staat u voor grotere beslissingen als het gaat om verbouw, nieuwbouw of verhuizing? Ook hierin denken wij graag met u mee. We brengen u in contact met onze betrouwbare leveranciers, begeleiden u in de totale planning en zorgen ervoor dat omzetderving minimaal blijft. Zo kunt u ook tijdens deze projecten blijven doen waar u goed in bent, uw klanten helpen. 

Staat u voor een uitdaging als deze en wenst u extra hulp? Neem contact op met Kees van de Zande, winkelbegeleiding. kvdzande@udea.nl

EKOPLAZA WEBSHOP AFHAALPUNT WORDEN?

Bevindt uw winkel zich niet in een Ekoplaza beschermingsgebied en leveren wij minimaal 1 keer per week aan uw winkel, dan komt u in aanmerking om Ekoplaza Webshop Afhaalpunt te worden. Uw winkel wordt dan toegevoegd op de site https://www.ekoplaza.nl/vestigingen. Bij het afronden van een bestelling komt uw winkel dan naar voren als afhaalpunt met de dagen dat wij bij u leveren. Tevens ontvangt u een pakket om in uw winkel kenbaar te maken dat het volledige assortiment van ekoplaza.nl te bestellen is en in uw winkel af te halen. Zo kunt u als kleinere winkel ruim 7000 biologische producten bieden. Met aantrekkelijke marge realiseert u extra omzet, zonder daar veel voor te hoeven doen.

Interesse? Neem contact op met Geert-Jan Smits, formulemanager. gjsmits@ekoplaza.nl

ONDERSTEUNING BIJ AUTOMATISERING

Binnen het filiaalbedrijf van Udea zijn we erg ver als het gaat om automatisering. Kassasystemen, slimstock voorraadbeheersing met automatisch bestellen, Afas voor personeelszaken en urenregistratie en Qlikview om uw financiële gegevens te analyseren. We kunnen het allemaal bieden om het beste overzicht van uw winkel te krijgen en maximale grip.

Wilt u meer weten wat deze automatisering voor u kan betekenen? Neem contact op met Edward Thomas, IT manager. ethomas@udea.nl  

 

"We gaan samen graag een succesvolle toekomst tegemoet waarbij de volledige focus op het succes van de winkel ligt. Want uw concurrentiepositie is ons gezamenlijk belang. En daarom staan wij 100% achter de biologische speciaalzaken.”

Heeft u nog vragen?

Aan het hoofd van Udea staan Erik Does en Erik-Jan van den Brink. Samen hebben zij al ruim 40 jaar ervaring in de biologische sector. 

Wilt u van gedachte wisselen of nog meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op via 0413-256700.

Algemene voorwaarden | © 2017 Udea