Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4

Ecologische schoonmaak

Biologisch eten is voor velen heel logisch. Maar hoe zit het met de schoonmaakproducten die we gebruiken? De vakantie is voorbij. Zomerkleren gaan naar zolder, winterkleding wordt van stal gehaald en de tuin wordt winterklaar gemaakt. Veel mensen worden verleid tot een najaarsschoonmaak. Opgeruimd en netjes. Hoe we netjes schoonmaken? Elke week spoelen we met z’n allen meer dan vier miljoen liter chemisch schoonmaakmiddel door de gootsteen. Wordt het daar wel zo schoon van? Gelukkig kan het anders.

 

Ecologische merken
Al ruim 30 jaar zijn er biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen op de markt. In 1992 bouwde Ecover de eerste fabriek met ‘ecologische’ schoonmaakmiddelen ter wereld in België. Inmiddels staan er verschillende merken in de speciaalzaken, zoals Ecover, Sonett, Attitude, Marcel’s Green Soap, Klok en Sodasan. Ter vervanging van de vervuilende fosfaten wordt in dit soort schoonmaakmiddelen ondermeer zeoliet, citraat en soda gebruikt. Door voor ecologische grondstoffen te kiezen blijven deze producten binnen de natuurlijke kringlopen, wat leidt tot minder milieubelasting. Ze zijn plantaardig, huidvriendelijk en volledig afbreekbaar.

Marcel's Green Soap

Alles weergeven 22

Gangbare schoonmaakmiddelen
Veel gangbare schoonmaakproducten bevatten vluchtige oplosmiddelen die de luchtwegen of de huid kunnen irriteren. Sommige parfums en conserveermiddelen in deze producten kunnen tot allergische reacties leiden. Na het gebruiken kunnen de middelen het oppervlaktewater vervuilen. Schadelijke stoffen blijven bijvoorbeeld achter in het rioolslib van waterzuiveringsinstallaties en komen zo in het milieu terecht.

Respect voor mens, dier en milieu
De gedachtegang die ten grondslag ligt aan de biologische landbouw is dezelfde als die de basis vormt voor de ontwikkeling van biologische schoonmaakmiddelen; respect voor mens, dier en milieu. Het is dan ook vanzelfsprekend dat in biologische speciaalzaken een keur aan biologische afbreekbare schoonmaakmiddelen te vinden zijn. Dat zijn schoonmaakmiddelen zonder chemisch parfum en schadelijke stoffen als fosfaten, optische witmakers en schuimversterkers.

Bioloogisch afbreekbaar
Door te zorgen dat de producten snel biologisch afbreekbaar zijn, zijn ze vriendelijk voor het leven onder water. Biologische afbreekbaarheid wil zeggen dat de werking van de schoonmaakmiddelen wordt afgebroken zodat hij niet langer kan functioneren. Daarnaast worden de overblijvende delen van de schoonmaakmiddelen verder afgebroken tot onschadelijke mineralen en andere moleculen. Zo houden we het echt schoon.

Algemene voorwaarden | © 2017 Udea