Welke trends kunnen we komende periode verwachten in het cerealschap?
Van een eenvoudige havermout tot high-protein granola: het assortiment van onze cereals biedt voor iedere klantvraag een passend product. We vroegen Rob van den Berg van De Halm en onze Category Manager cereals, Mariska Rieken, welke trends we de komende periode kunnen verwachten in het cerealschap.
Grootste groeipotentie in grutten
Rob ziet een grote groeipotentie in havergrutten. “We merken dat klimaatomstandigheden het telen van rijst in Zuid-Europa steeds moeilijker maken. Niet de prijs, maar de beschikbaarheid zal een steeds grotere uitdaging worden. Steeds meer mensen ontdekken dat havergrutten een heel mooi en lekker alternatief zijn voor rijst. Bovendien past het goed bij de Nederlandse gronden. U kunt havergrutten onder andere gebruiken voor nasi, sushi, shakshuka en curry. Op onze website staan een heleboel inspirerende recepten. Overigens komen alle haver, rogge, gerst, tarwe en spelt die we in de producten van De Halm gebruiken in principe altijd uit Nederland. Qua prijs gaan wij het nooit winnen van havermout die in grote Oost-Europese fabrieken wordt geproduceerd. Maar door het gebruik van Nederlandse biologische granen, bevorderen ze wel de biodiversiteit in Nederland en kunnen de foodmiles een stuk verlaagd worden. Granen die op Nederlandse bodem worden geteeld en in onze kleinschalige fabriek worden verwerkt, dát maakt ons uniek en daar waarderen consumenten ons om.”
Benieuwd naar het volledige interview? Lees het in de special hieronder.