Kent u deze populaire drank al? Kefir is een fris zure zuiveldrank met levende culturen. De populariteit komt vooral omdat deze gezonde drank een natuurlijke bron van voedingsstoffen is. Kefir bevat ook probiotica die helpt bij de spijsvertering en een gezonde darmflora.
Wat is Kefir eigenlijk?
Kefir, het is al eeuwen oud en nu weer helemaal terug van weggeweest. Maar wat het? Kefir vindt zijn oorsprong in de Kaukasus. Van origine wordt kefir al gemaakt met het ‘kefirplantje’, wat een kolonie van honderden soorten melkzuurbacteriën is. Deze levende bacteriën produceren koolzuur tijdens het fermenteren. Hierdoor is de drank licht prikkelend! Vandaar dat het ook wel de champagne onder de zuivel wordt genoemd.
Zuiver Zuivel
Op de boerenbedrijven die leveren aan Zuiver Zuivel wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Demeter. Dit keurmerk gaat in de eisen een stukje verder dan biologisch. De koeien houden hun hoorns en er wordt uitgegaan van een gesloten kringloop in de regio.
Naast Kefir op basis van melk heeft Zuiver Zuivel ook een yoghurt-variant. Het is bereid met milde yoghurt en levende culturen.
Weerribben Zuivel
De melk gebruikt voor deze kefir, is afkomstig van boeren uit het Weerribben-Wieden Nationaal Park. Klaas de Lange heeft het hele proces van mijn product in handen, van de koeien tot de productie. De toegevoegde aardbei en framboos smaakjes in de kefir komen voort uit vruchtensap en bevatten geen aroma's. Ook fijn, de drink bevat weinig toegevoegde suikers.
De biologische melk van Weerribben Zuivel is extra goed voor boerenlandvogels en voldoet aan strenge criteria die opgesteld zijn door Vogelbescherming Nederland. De zuivel mag daarom dan ook het logo van Vogelbescherming Nederland dragen.