Deze week is onze category manager Kelly aan het woord. Kelly is onder andere verantwoordelijk voor het chips schap en neemt u mee in alle trends en ontwikkelingen op dit gebied.
TRENDS IN HET SCHAP
Kelly: "Genieten staat centraal wanneer het om chips gaat en met het toenemend aantal snack momenten per dag zijn consumenten steeds meer op zoek naar gezondere opties om de lekkere trek te stillen. Chips moet tegenwoordig dus niet alleen, maar het liefst ook iets minder ongezond. Momenteel zitten we dan ook midden in de gezonde chips fase waarin meer alternatieven worden aangeboden die (oven)gebakken worden in plaats van gefrituurd. Daarnaast zien we een nieuwe golf van verantwoorde chips met basis ingrediënten zoals linzen, kikkererwten, bonen enzovoorts. De verwachting is ook dat dit type chips in de komende jaren nog verder zal ontwikkelen. We zien daarnaast ook steeds meer variatie ontstaan op het basis assortiment. Aardappelchips is hierin niet alleen meer verkrijgbaar in de smaken naturel en paprika, maar ook hierin zien we variatie met zowel zoete aardappel als allerlei bijzondere smaken zodat men eens wat nieuws kan proberen. "