Deze week onze category manager Vivian aan het woord. Vivian is onder andere verantwoordelijk voor het broodvervangersschap en neemt u mee in alle trends en ontwikkelingen op dit gebied.
TRENDSIN HET SCHAP
Vivian: "Binnen de categorie broodvervangers zien we dat er minder grote ontwikkelingen plaatsvinden dan vorig jaar. Wel zien we een verschuiving. Crackers worden steeds belangrijker, voornamelijk kwalitatieve crackers die goed voeden. Deze groei gaat deels ten koste van de dunnere granenwafels. Daarnaast blijven de broodvervangers op basis van peulvruchten groeien. Met onze introducties hebben we weer goed op de ontwikkelingen in de markt in kunnen spelen."
Pure ingrediënten/recepturen.
Met grote zorg bekijken wij altijd de ingrediënten van een artikel en proberen wij de beste keuzes te maken. In het broodvervangersschap focussen wij op pure ingrediënten en mooie samenstellingen zonder onnodige toevoegingen.
Genoeg variatie/breed assortiment.
Het is voor ons belangrijk dat iedereen een ruime keuze heeft in ons assortiment. Daarom hebben we een brede range van verschillende crackers, granenwafels en afbakbroden. We hebben deze producten van verschillende merken en in simpele maar ook bijzondere samenstellingen.
Innovatie.
Het is erg belangrijk voor ons om in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen in de markt te blijven doorvoeren. Naast een mooi basisassortiment willen wij het assortiment altijd blijven optimaliseren.
Om u een geschikte keuze te laten maken heeft Vivian 10 verschillende producten geselecteerd. Deze producten zijn echte hardlopers. Heeft u ze allemaal in uw assortiment?
Your Organic Nature - Linzenwafels
Zonder twijfel dé topper in het schap. Deze wafels zijn enkel gemaakt van biologische linzen en speelt daardoor goed in op de peulvruchtentrend. Ze zijn glutenvrij, ongezout, eiwit- én vezelrijk en licht verteerbaar. Kortom, een verantwoorde en smaakvolle vervanger van brood.
Deze glutenvrije crackers van Le Pain des Fleurs worden gemaakt van boekweitmeel en water, verder niets! Ze bevatten geen gist of zout en passen daardoor binnen veel dieetwensen. Het boekweit geeft een unieke smaak aan de crackers.
Deze volkoren beschuiten zijn lekker luchtig, zoals typisch Nederlandse beschuiten horen te zijn. De zogenaamde beschuitbollen worden uit deeg gebakken en vervolgens doormidden gesneden. Beide kanten gaan nogmaals de oven in totdat het beschuit lekker bros is.
Deze nieuwe variant knekkebrød is gemaakt van boekweit en heeft daardoor een wat nootachtige smaak. Bovendien zijn deze krokante crackers glutenvrij en zitten ze boordevol zaden!
Deze wafels zijn gemaakt van linzen. Linzen zijn peulvruchten die rijk zijn aan proteïnen en ijzer. De wafels zijn verrijkt met boekweit en quinoa en hebben een lichtere consistentie dan traditionele granenwafels.
Tegenpolen trekken elkaar aan. Kurkuma is goudgeel, pittig en geeft een kick en zwarte rijst heeft vage verborgen diepten. Samen zien ze er prachtig uit en vormen ze een complexe smaakcombinatie.
Afbakbroden zijn een fijn gemaksproduct. Consumenten hebben deze in hun voorraadkast, klaar om af te bakken wanneer ze brood nodig hebben. Wij hebben een mooi gevarieerd aanbod. Van glutenvrije croissants tot speltbrood. Hieronder een selectie uit het assortiment.