Udea | Verbindend in biologisch
https://www.udea.nl
Voeg onze web app toe aan je startscherm voor gemakkelijke toegang en een betere ervaring.
Voeg onze web app toe aan je startscherm voor gemakkelijke toegang en een betere ervaring.
Tik op en daarna op 'Toevoegen aan Startscherm'.
Voeg onze web app toe aan je startscherm voor gemakkelijke toegang en een betere ervaring.
Tik op en daarna op 'Toevoegen aan Startscherm'.
Nederlanders zijn dol op asperges en kijken ieder jaar weer uit naar het aspergeseizoen. De asperge is een smakelijke groente bij de maaltijd, bijvoorbeeld met het klassieke gekookte ei en ham, maar smaakt natuurlijk ook heerlijk in de soep. Udea haalt haar asperges eerst uit Spanje en Portugal. Nu het Nederlandse seizoen is gestart, zorgen onze Nederlandse telers Verhoeven, Overesch en Watertuin hiervoor. Deze biologische bedrijven zorgen ervoor dat de aarde ook voor de volgende generaties nog vruchtbaar is om op te verbouwen.
Groen of wit
ASPERGES
In principe kunnen we het hele jaar door asperges krijgen. Maar dat is toch echt anders dan de asperges uit het aspergeseizoen! Het verschil tussen de witte en groene asperges is natuurlijk de kleur. De witte asperge is wit omdat deze soort in het donker (in de grond) groeit en de groene soort in het licht (boven de grond). Qua smaak zijn de groene asperges wat zoeter en pittiger dan het witte broertje.
Het bekende aspergesteken vindt jaarlijks plaats van april tot eind juni. Om ervoor te zorgen dat ze niet uitdrogen, kunnen ze het best bewaard worden onder een natte doek.
Asperges zijn van oudsher een gewas van de zandgrond. Doordat de grond losser is, kunnen ze mooi recht groeien. Het doek over de aspergerug (het 'heuveltje' waar de asperges in staan) zorgt voor extra warmte en beschermt tegen de zon. Na de oogst worden de asperges 24 uur gekoeld in water waardoor ze langer wit blijven. Daarna worden ze gewassen, gesorteerd en verpakt!
Aspergeteler
ERIK VERHOEVEN
“Zonder Udea had ik de stap naar biologisch gecertificeerde asperges nooit durven zetten”, vertelt Erik. “Na jaren voor bodemprijzen te hebben geteeld was ik klaar met het gangbare systeem. Het gaf me geen voldoening en het gifgebruik had een enorme impact op mijn familie. Ik besloot terug te gaan naar de basis: kleinschalige teelt en directe verkoop. De eerste jaren waren pittig: uitgeputte grond, veel onkruid, plagen. Maar met tijd en vertrouwen werd het beter. Dankzij de steun en interesse van Udea kon ik me laten certificeren en mijn asperges breder aanbieden. Dat betekende ook dat ik kon investeren in een slim irrigatiesysteem, waardoor we nu 70% minder grondwater gebruiken. Ik ben blij dat steeds meer consu - menten beseffen dat iedere euro die ze uitgeven aan biologisch, recht - streeks terugvloeit naar gezondere flora, fauna, lucht, water en bodem."
BIJVERKOPEN
Omdat asperges op vele manieren te bereiden zijn, combineren ze ook goed met veel verschillende producten uit de winkel. Presenteer deze producten waar mogelijk dan ook bij elkaar op een kopstelling, bij het asperge schap of zet ze op een andere manier in de spotlight.
De asperge is wel de enige groente met een eigen seizoen, dat in het hele land wordt gevierd.
In addition to our standard products with an organic label, we also have demeter products.These are products from biodynamic agriculture, so extra healthy for you and the planet!
OK. I get it!Powered by AdResults