Nieuw: baby banaan (Orito’s) (bestelnummer: 589)
De baby banaan is terug van weggeweest. Tot nu toe zijn we erg tevreden over de kwaliteit van deze specifieke variëteit Orito’s. Onze bananen worden niet met ethyleen gerijpt; maar met temperatuur, waardoor de rijping heel rustig gaat. De baby banaan (ook wel Orito’s genoemd) worden anders behandeld dan de grote bananensoorten. Omdat de schil van Orito’s na rijping erg gevoelig is, is het beste dat de Orito’s in de zip-lock zakjes blijven, zodat er een micro-klimaat ontstaat waarin de banaantjes mooi zullen doorrijpen. De consument kan de bananen verder laten afrijpen op een fruitschaal.
Als u de Orito’s ontvangt zijn ze in een doos met een grotere omzak verpakt. Zodra u deze zak opent en de bananen aan temperaturen van 18 graden of hoger blootstelt, start het rijpingsproces en zult u zien dat deze doorrijpen in 4 tot 8 dagen. Baby bananen zijn gevoelig voor koude; zorg er dan ook voor dat ze niet onder de 12 graden worden opgeslagen.
Goed seizoen voor de kiwibes (bestelnummer: 605)
Dit seizoen zijn er weer Nederlandse kiwibessen van de Fruitweelde uit Ingen. Ruim 7 jaar geleden is de eigenaresse (Elze-Lia Visser) begonnen met het aanplanten van de kiwibessen. Een bijzonder project waarbij Elze-Lia verschillende soorten rassen uit test. Door de jaren heen wordt de kwaliteit steeds beter, maar ook het weer moet mee zitten. In tegenstelling tot vorig jaar is het resultaat dit jaar erg goed! De kiwibes wordt vooral vers gegeten, zo uit het vuistje. Ideaal voor kinderen om mee te nemen naar school en als tussendoortje. Door het mooie uiterlijk van de doorgesneden vrucht zien ze er ook mooi uit in een fruitsalade of op een stukje gebak.
De kiwibes is op zijn lekkerst als ze net een beetje zacht begint te worden. De schil kan dan wat rimpelig beginnen te worden, vaak zijn dat de lekkerste. Als de vrucht nog stevig aanvoelt kunt u hem bewaren in de koelkast. Buiten de koelkast wordt de vrucht rijp en zacht, om direct op te eten.