Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4
Assortiment

Van gangbare- naar bioteelt

19 oktober 2017 - Informatie , Algemeen

Wie denkt dat de omschakeling van gangbaar naar bioteelt eenvoudig is, heeft het mis. Een traditioneel perceel waar gangbare appels of peren worden geteeld moet 3 jaar biologisch worden verzorgd om het fruit de biologische status te laten verkrijgen. Er mogen geen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen of chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden. Ook de bemesting mag niet meer met kunstmest, maar moet met natuurlijke biologische mest gedaan worden.

In het éérste oogstjaar na de omschakeling, mogen de geoogste vruchten niet in de biologische markt worden afgezet. Deze mogen enkel als traditioneel geteeld product verkocht worden. In het tweede en derde jaar na omschakeling mag het product onder een speciaal keurmerk worden verkocht: In omschakeling naar biologisch (IOB). Skal, de Nederlandse controle organisatie voor biologische landbouw controleert hier streng op.

Het IOB fruit kost vaak een stuk minder dan het Eko of Demeter fruit. Door het kopen van een IOB product laat u als winkelier zien, dat u de betreffende teler een podium biedt om zijn product af te zetten. Wil de consumptie van Biologisch fruit groeien, moeten we er met zijn allen voor zorgen dat het de moeite waard is om de weg in te slaan van het biologisch telen.

Door het kopen van IOB fruit maakt u het voor de teler mogelijk om verantwoord van traditioneel geteelde appels en peren naar biologisch fruit over te schakelen. En tevens het biologisch fruit betaalbaar te houden.

De Santana appels worden volgende week onder bestelnummer 486 verkocht.

Ook interessant