Update kwark:
Er blijven helaas problemen met de bolle kwarkverpakkingen. Bij Udea in het magazijn keuren we met enige regelmaat hele pallets af. Echter ontstaat een bolling soms pas later en komt het product toch in de winkel terecht. Weerribben heeft in de tussentijd al vele initiatieven uitgevoerd, maar bij een van hun laatste initiatieven zien ze positieve effecten.
Weerribben Zuivel
"Wij hebben onze ‘uitstroomtemperatuur’ (de temperatuur waarop de kwark wordt aangezuurd in de tank) van de Demeter-kwark voor het weekend verhoogt met 2 graden. Naar onze mening is er hierdoor minder naverzuring, die de bolling veroorzaakt. We zien dan ook dat de PH (zuurtegraad) verder en sneller zakt. De eerste charge van de Demeter-kwark met dit nieuwe initiatief heeft THT 1-12. Ook voor de Weerribben kwark is dit vanaf de charge met THT 6-12 toegepast."
Omdat de bolling pas na ongeveer 4 tot 6 dagen zichtbaar wordt, is het afwachten wat deze kwark gaat doen, maar we hopen dat er hiermee licht aan het einde van de tunnel komt.
Afbreekbare vleesschalen
Eerder is er gecommuniceerd dat in deze weken de vleesschalen om zouden gaan naar een composteerbaar alternatief. Er is echter een kleine vertraging:
"Alle schalen zijn binnen, testen zijn gedaan, maar bij de laatste interne test bleek dat de folie van de schalen niet genoeg “anti-fog is”; hierdoor komt er condens aan de binnenkant van de verpakking en dit is niet wenselijk. We hebben zelf daarom (nog) geen akkoord gegeven op de start. De leverancier is nu bezig om dit probleem op te lossen."
Zodra hier meer over bekend is, zullen wij u informeren.