Marqt breidt zijn assortiment uit met een gloednieuwe, smakelijke maaltijd: de Koreaanse beef kimchi stoof met rijstnoedels. Deze nieuwe verse maaltijd is het resultaat van een samenwerking tussen Marqt-chef Jaap van der Schoof en Alexander Kim Boyce van Oh Na Mi en springt in op een groeiende vraag naar Koreaanse producten.
De kimchi van Alex
Alex, een Amerikaan die al jaren in Amsterdam woont, voelt zich sterk verbonden met zijn Koreaanse roots. Als kok in een populair restaurant wilde hij zijn gasten laten kennismaken met zijn zelfgemaakte kimchi. “Ik voegde wat toe op het bord, maar iedereen liet het liggen,” vertelt hij. Toen besloot hij het anders aan te pakken. “Mijn eerste poging was simpel: verse oesters met kimchi en een klassieke mignonette. Toen de borden terugkwamen, rende ik naar de afwas om te zien of ze het hadden gegeten.” En dat hadden ze. Vanaf dat moment had Alex een missie: mensen leren kimchi waarderen én op de juiste manier eten. “De kans die ik van Udea kreeg om mijn
kimchi te combineren met de maaltijden van Marqt sluit daar perfect op aan,” zegt hij. “Dit is precies wat ik wil: mensen laten proeven én begrijpen.”
De runderstoof van Jaap
De maaltijden van Marqt worden dagelijks vers bereid in onze eigen keuken. Jaap werkt dus met de meest verse ingrediënten, precies dezelfde als die naar onze klanten gaan. Samen met Alex dook hij de keuken in om te experimenteren met authentieke Koreaanse smaken. En daar rolde van allerlei lekkers uit, maar de échte topper was toch wel de langzaam gegaarde runderstoof met bimi en rijstnoedels. “Hier past mijn kimchi perfect bij!” riep Alex enthousiast. “Maar weet je wat het nog completer zou maken? Een beetje van mijn zelfgemaakte gochujang-saus. Recept van m’n moeder, maar ik heb er mijn eigen twist aan gegeven.”
En een vleugje Gochujang
Dus daarom bevat de nieuwe maaltijd van Marqt nu niet alleen kimchi van Oh Na Mi, maar ook de typisch Koreaanse gochujang-saus. Gochujang lijkt een beetje op sambal, maar dan met een zoete toets en meer umami. Het is een onmisbare smaakmaker in de Koreaanse keuken. De Kimchi verkochten we al en nu voegen we ook deze saus toe aan het assortiment, zodat alle thuiskoks ook zelf kunnen
experimenteren met deze rijke smaak. Want in onze keuken koken we zoals u dat thuis ook zou doen, alleen gebruiken wij grotere pannen. Elke dag vers, met ingrediënten die rechtstreeks van onze telers komen. De Koreaanse bief kimchistoof met rijstnoedels is dan ook dé maaltijd voor liefhebbers van pittige, gefermenteerde gerechten.