Udea introduceert met trots ‘Het meest Brabantse worstenbroodje’: een biologisch worstenbroodje waarbij álle ingrediënten en samenwerkingen een sterke Brabantse oorsprong hebben. De biologische groothandel bracht diverse partners uit de keten samen om deze ultieme streeklekkernij te ontwikkelen.
Samenwerking met vertrouwde Brabantse partners Bakkerij Van der Westen, al jaren huisbakker van Udea, en slager Future Food Group, waarmee Udea ruim vijf jaar samenwerkt voor het kwaliteitsvlees van Lebon, speelden een sleutelrol in de ontwikkeling. Ook varkenshouder Kees Scheepens, die al tien jaar betrokken is bij de verwerking van reststromen, leverde een belangrijke bijdrage. Dit worstenbroodje is een product van duurzame langetermijnrelaties binnen de Brabantse biologische sector.
Officiële lancering op Brabantse bodem
Op het erf van Kees Scheepens vond vorige week de feestelijke lancering plaats, in aanwezigheid van alle betrokkenen. Onder de aanwezigen waren ZLTO, Marc Oudenhoven (gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Steven IJzerman (Udea), Maikel Geluk (Future Food Group) en Willem Groenenberg (graanteler).
Tijdens de lancering werden de worstenbroodjes geproefd en lovend ontvangen. Kees Scheepens lichtte toe: “De romige smaak van het vlees is kenmerkend voor het Berkshire-varkensras, dat bekendstaat om zijn uitstekende kwaliteit. Dit vlees heeft niet voor niets diverse smaakprijzen gewonnen.” Gedeputeerde Marc Oudenhoven noemde het worstenbroodje “gruwelijk lekker” en benadrukte dat dit product symbool staat voor een toekomstbestendige agrarische sector.
Korte, transparante keten
Het graan voor het worstenbroodje wordt geteeld door Willem en Jan Groenenberg in de gemeente Altena en gemalen door molenaar Sven Verbeek in Wijk en Aalburg. Vervolgens verwerkt Bakkerij Van der Westen in Waspik het meel tot deeg, terwijl Future Food Group uit Oss de worst produceert. Door deze korte keten blijft het proces transparant en lokaal.
‘Het meest Brabantse worstenbroodje’ is vanaf maandag verkrijgbaar. Zowel in de diepvries als in bake-off variant. “Daarnaast willen we dit Brabantse product breder beschikbaar maken via cateraars en horecaondernemers, zodat iedereen in Brabant ervan kan genieten,” aldus Steven IJzerman.
Vlnr: Willem Groenenberg, Kees Scheepens, Maikel Geluk, Steven IJzerman, Marc Oudenhoven.