Welkom bij Udea

Start uw bestelling door een afdeling te kiezen.

VOLGENDE
1/4
Assortiment

Zoeken naar gezonde producten

U kunt een lijst maken

VOLGENDE
2/4

Dit is uw boodschappenlijstje en winkelmandje

Hier wordt uw bestelling verzameld en rond u het bestelproces af.

VOLGENDE
3/4
Assortiment

Biologisch afbreekbare vleesverpakkingen

11 oktober 2017 - Informatie , Algemeen , Duurzaamheid

Bij Udea vinden we het belangrijk om het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken. Zo ook in ons versassortiment. In de loop van komende week wordt het biologisch vlees van St. Hendrick verpakt in gecertificeerde composteerbare verpakkingen, op basis van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen.

Steven IJzerman, kwaliteitsmanager bij Udea: “Uit onderzoek blijkt dat plastic vleesschalen niet worden gerecycled omdat het té vuil is om te gebruiken. Met deze nieuwe verpakking wordt daarom niet alleen het gebruik van fossiele grondstoffen vermeden, maar ook een berg onbruikbaar plastic.” De nieuwe verpakking is niet van een traditionele vleesschaal te onderscheiden, maar heeft als groot voordeel dat de schaal, inclusief de absorbtiepad, folie én etiketten, bij het GFT afval mag worden weggegooid. De totale verpakking is gecertificeerd volgens de EN13432-norm en is daarom voorzien van het zogenaamde kiemplantlogo. Dit is het bewijs voor afvalverwerkers dat het hier gaat om een gecertificeerde composteerbare verpakking.

Het materiaal van de vleesschaal (PLA = Poly Lactic Acid) wordt vervaardigd uit plantaardige grondstoffen, namelijk dextrose en melkzuur. De grondstoffen zijn dus volledig hernieuwbaar. De composteerbare vleesverpakking is ontwikkeld in samenwerking met Bio4Pack, dé specialist op het gebied van composteerbare, duurzame verpakkingen.

 

Ook interessant