Let op: bestel- en levermomenten kunnen rondom de feestdagen wijzigen  Lees meer
×Bakkerij van der Westen en Bakkerij Verbeek gaan samen
Met ingang van 31 mei 2021 bundelen Bakkerij van der Westen en Bakkerij Verbeek beiden hun krachten. De category managers van Udea gaan de komende maanden samen met de bakkers werken aan een optimalisatieslag binnen de broodafdeling.
Volgens Udea en de bakkers is vers biologisch brood & banket een belangrijke trekker voor de biologische winkel. Deze gedeelde visie vraagt om een gebundelde aanpak voor het vormgeven van een aantrekkelijk concept voor de broodafdelingen. Ook zullen er de komende tijd innovaties plaatsvinden in duurzame verpakkingen.
Smaakontwikkeling
Onze bakkers hebben jarenlange ervaring in het bakken van biologisch brood en banket op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Het ‘geheim’ van deze heerlijke broden is tijd. Het merendeel van de tijd zit in het rijzen en rusten voor een optimale smaakontwikkeling en verdieping van het aroma.
Het deeg voor de van Dag & Dauw broden heeft verschillende stappen ondergaan. Eerst wordt het voordeeg gemaakt; een mengsel van water en meel dat 22 uur lang de tijd krijgt om te rijpen! Hierdoor krijgt de smaak alle tijd om zich te ontwikkelen. Daarna wordt dit voordeeg gemengd met water, bloem, meel en zaden voor het 'echte brooddeeg'. Dit deeg wordt tot broden gevormd, die in afzonderlijke rijsbakjes worden gelegd om voor te rijzen. Dit duurt twee uur. Vervolgens wordt het deeg in de koeling gezet, waar het wederom 16 uur kan rusten. Tenslotte wordt het brood afgebakken.
Het geheim is ‘tijd’
Door alle tijd die het deeg heeft gehad om zich te ontwikkelen, smaken de broden smeuïg, mals en blijven daardoor langer lekker vers. De werkwijze zorgt voor een typische authentieke smaak van pure ingrediënten. Deze manier van broodbereiding is gebaseerd op de traditionele wijze van brood bakken waarin tijd centraal stond. Het met de hand bereiden en decoreren van het deeg is een bijzonder en arbeidsintensief proces. Ambachtelijk bakkerswerk en weten wat er wel en niet in het brood zit vinden wij belangrijk.
Tip! Voor Dag & Dauw biedt een gevarieerd assortiment. Er is niet alleen keuze uit gist- of desembrood, maar ook uit verschillende graansoorten en de manier waarop het product gezoet wordt.
Powered by AdResults