Vernieuwd assortiment!
Is uw broodschap klaar voor een upgrade? We introduceren namelijk 8 nieuwe broden van Menno ’t Hoen onder zijn merk Vanmenno. Menno maakt brood zoals de Fransen het doen: van ongecorrigeerd meel en met veel water. Dat maakt de broden zuiver en puur van smaak.
Menno over de nieuwe broden: “We merken dat er een toenemende vraag is naar brood dat gemaakt is van 100% biologische spelt, en ook dat er binnen dit segment vraag is naar vezelrijk brood, al dan niet verrijkt met pitten en zaden. Om die reden hebben we besloten 3 varianten spelt bruinbrood toe te voegen aan ons assortiment bij Udea.
Ook voegen we voor het eerst een biologisch gistbrood toe, gemaakt op basis van poolish: een soort beslag, dat zo’n 18 uur op kamertemperatuur in de bakkerij fermenteert voordat we de rest van de ingrediënten toevoegen en er deeg van kneden. Door de poolish ontstaat op een natuurlijke manier een rijk aroma, zonder dat je hiervoor met toevoegingen hoeft te werken.
Tot slot gaan we 2 gevulde broden leveren: een desem tarwebrood met heel veel super lekkere biologische walnoten en een desem tarwe/rogge variant met walnoten, hazelnoten en rozijnen. Al onze broden blijven we natuurlijk volledig zonder toevoegingen of broodverbeteraars bakken (ook geen extra gluten!).
Het voordeel voor de bio speciaalzaak is dat dit brood via Udea diepgevroren, bake-off geleverd wordt waardoor er heel makkelijk naar behoefte afgebakken kan worden en er minimale derving is.”