De chips van Trafo wordt gemaakt in een familiebedrijf in Wolvega. Hier worden de aardappels op lage temperaturen gebakken, wat bevorderlijk is voor de kwaliteit van de chips en de olie waarin het gebakken wordt. Voor het maken van de chips werken ze met verse ingrediënten. Ze werken hierbij direct samen met boeren uit de omgeving, die op biologische wijze werken. Hierdoor wordt er geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, zijn de aardappelen niet genetisch gemanipuleerd en is het dus beter voor mens, dier en natuur.
Het bedrijf is in 1983 opgericht door Frans Andringa en inmiddels mogen de broers Folmer en Bjorn Andringa het familiebedrijf in Wolvega voortzetten. Vanuit dezelfde passie en idealen. De producten halen ze het liefst van dichtbij. Zo halen ze de aardappelen en ingrediënten voor de groentechips graag uit de Flevopolder. Een uniek teeltgebied, waar vanaf de ontginning (oorsprong) geen chemische middelen zijn gebruikt. Geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen, maar rekening houden met natuurlijke processen, waardoor onze biologische gewassen evenwichtig groeien.