De beste kwaliteitszuivel! Dat is de zuivel van Laitois. Gemaakt van biologische en biodynamische ingrediënten en de lekkerste zuivel voor elke dag. Het assortiment heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en heeft keuze voor iedereen.
Roomkefirs
Zuivel met yoghurt- en kefirculturen en heerlijk biologisch fruit van Brabantse bodem. Kefir groeit aan populariteit, met name de romige varianten met fruit. Voor de grootverbruiker is er ook een naturel variant. Heerlijk romig met een klein bubbeltje. Alledaagse toetjes met de voordelen van kefir.
De zuivel van Laitois komt van een boerencoöperatie, waar ze hebben gekozen voor het gebruik van biodynamische zuivel. De zuivel in deze potten komt van Duitse Schrozberger koeien. Deze dames behouden hun hoorns en krijgen alle ruimte en aandacht die ze nodig hebben. De melk wordt zo natuurlijk mogelijk verwerkt en op smaak gebracht met puur biologisch fruit. De pasteurisatie vindt plaats op lage temperatuur, zodat de vitamines en mineralen in het fruit zoveel mogelijk behouden blijven. Pure topkwaliteit verpakt in een glazen pot, wel zo duurzaam!
Naast romige yoghurts heeft Laitois ook een milde roomboter in het assortiment. De ideale roomboter met een mooie prijs-kwaliteitsverhouding. Onmisbaar in het schap!
Bereidingstijd: 30 minuten | Totale bereiding: 3 uur en 30 minuten
Voor de bodem
200 gram speltbiscuits
100 gram Laitois roomboter
Voor de vulling
250 ml slagroom
50 gram suiker
4 blaadjes agar agar
500 gram Laitois mango yoghurt
Rasp van een halve limoen
Voor de topping
1 mango, geschild, ontpit en gepureerd
50 ml water
2 blaadjes agar agar
Ook nodig: springvorm van 22 cm
Maal de biscuits fijn tot een kruimel. Smelt de roomboter, meng met de biscuitkruim en verdeel over de met bakpapier beklede springvorm. Druk de bodem goed aan en zet opzij in de koelkast. Kop de slagroom met de suiker op tot de slagroom lobbig is. Week intussen de agar agar voor de vulling en de topping in koud water tot dit zacht is, ongeveer 10 minuten.
Knijp de agar agar voor de vulling uit en verwarm met een paar eetlepels yoghurt totdat de agar agar is opgelost. Haal van het vuur en meng met de rest van de yoghurt. Spatel de slagroom en citroenrasp door de yoghurt en verdeel dit over de biscuitbodem.
Knijp de agar agar voor de topping uit en verwarm samen met de mango puree tot de agar agar is opgelost. Verdeel theelepels van dit mengsel over de taart en swirl met een mes hier doorheen voor een marmer effect.
Variatietip: vervang de Laitois mango yoghurt eens door de variant stracciatella-, frambozen- of blauwe bessenyoghurt.