In Amsterdam staat een échte chocoladefabriek. Hier worden de chocoladerepen écht zelf gemaakt door Rodney & Enver: van boon tot reep. Ze maken zelfs de machines zelf. Zoals ze zeggen “We willen het ambacht van chocolade maken terugbrengen in Nederland. Omdat dat het leukste is wat er bestaat, maar ook omdat het duurzamer is. Het zou normaal moeten zijn dat je precies weet waar je product vandaan komt.”
HET VERHAAL ACHTER DE AWAJÚN REPEN
In Peru wordt de cacao door de Awajún indianen verbouwd. Zij werken met de oorspronkelijke cacaosoort Criollo. Voor deze Indianen (850 leden in totaal) is de cacao een zeer belangrijke bron van inkomsten. Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de indianen in hun levensonderhoud voorzien en hoeven ze geen hout uit het regenwoud te kappen. Chocolatemakers koopt de cacao van de coöperatie NorAndino. Deze heeft 7.000 leden, waarvan 5.000 kleinschalige koffieboeren en 2.000 kleinschalige cacaoboeren. De Awajún indianen hebben cacao percelen langs de oevers van de rivier Cenepa en Rio Santiago.
Verkrijgbaar in 52% en 80% reep en nu ook in een 30% reep!
Nieuw
De Awajun bar met koffie. De koffiebonen voor deze reep worden met het zeilschip de Tres Hombres door weer en wind vanuit Colombia gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam.
TRES HOMBRES | Het zeilende vrachtschip
Elk jaar komt de Tres Hombres vanuit de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam. Een zware reis, met 200 mijl per/dag vaart ze richting Nederland. Tonnen eerlijke cacao voert het schip de haven in.
Zoals ieder jaar staat de kade bij aankomst weer vol met vrijwilligers en andere enthousiaste mensen die komen helpen de cacaozakken naar de fabriek te sjouwen. Per bakfiets, bolderkar, kruiwagen of met de blote handen, alles mag. Als het maar CO2-neutraal is!
VERLEIDELIJKE CHOCOZEILTJES | Van handgeplukte Arabica koffiebonen
De 'Chocozeiltjes' zijn dunne plakjes koffie-chocolade bestrooid met krachtige cacaonibs. In de chocolade zijn echte, handgeplukte Arabica koffiebonen uit Colombia vermalen. De donkere melkchocolade (52%) wordt gemaakt van Trinitario cacaobonen van de boerencoöperatie Conacado uit de Dominicaanse Republiek. En de biologische koffie? Die komt van CooAgroNevada, een vrouwen-koffie coöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia en is op hoogte geteeld (1600 meter).
KRACHTIGE GORILLA BAR | Bescherm de berggorilla’s
De nieuwe 'Gorilla bar' (reep) is gemaakt van Virunga cacao uit Congo! Een krachtige chocolade in melk en puur. Waarom de ‘Gorilla bar’? Omdat de laatste berggorilla’s van de wereld in het Virunga Nationale Park leven in Oost Congo. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens. Om dit tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. Deze biologische cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade beschermen we de berggorilla’s en bieden we de mensen een betere toekomst!
Powered by AdResults