Goede koffie begint bij goede bonen. Met Biocafé kiest u voor duurzame koffie van topkwaliteit. Ze kopen de biologische bonen rechtstreeks in bij kleine koffieplantages en besteden veel aandacht aan het welzijn van de koffietelers. De koffiebonen worden geplukt, als ze helemaal uitgerijpt zijn. Want pas dán hebben ze een optimale smaak en aroma ontwikkeld. Vervolgens kiezen de koffiebranders steeds weer zorgvuldig de beste blends van verschillende bonen. Smaakvol, zoals u het van Biocafé gewend bent! Naast diverse varianten filterkoffie, koffiebonen en koffiepads heeft Biocafé nu ook koffiecapsules.
Wat betekent Biocafé voor uw winkel?
- Uitstekende kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs;
- Hogere marge;
- Voor ieder wat wils (in klein en grootverpakking);
- Moderne verpakking;
- Exclusief verkrijgbaar bij Udea.
Over het merk
Biocafé is al een bekend koffiemerk binnen de bio speciaalzaak en heeft in 2018 nog een uitgebreide restyling gehad. Hierdoor hebben de verpakkingen een moderne uitstraling en een duidelijke segmentatie in het schap. De melanges en varianten zijn ongewijzigd en van de vertrouwde kwaliteit met een lagere gemiddelde prijs voor u en de consument en een hogere marge voor u.
Goede prijs kwaliteitverhouding Biologisch basismerk voor koffie, voor een aantrekkelijke prijs.
Voor elke koffiedrinker Diverse melanges van mild tot aan een pittige smaakintensiteit. Verkrijgbaar in bonen, filtermaling en pads.
100% biologisch met duidelijke herkomst Alle koffies 100% biologisch! En de herkomst van de melanges staat op de verpakking vermeld.
Koffie uit centraal Afrika
Oeganda is koffieproducent nummer twee van Afrika. Het is één van de weinige landen waar zelfs wilde koffie groeit. Hoewel Oeganda in Centraal Afrika een van de grootste koffieproducenten is, staat Oeganda op de achtste plaats wereldwijd. Oeganda heeft met haar koffieproductie 2,8% van de wereldmarkt in handen.
De voornaamste oogstperiode ligt tussen oktober en maart. In deze periode is de opbrengt per koffieplant het hoogst. Oeganda heeft een klimaat dat ervoor zorgt dat koffie het hele jaar groeit, hierdoor vind er vaak nog een kleinere oogst plaats tussen april en juli, de zogenoemde fly-crop.
De beste koffies uit Oeganda zijn zoet en hebben vooral donkere fruit tonen. De Robusta koffiebonen uit Oeganda worden veelal gebruikt in melanges om een intense smaak te creëren.
Koffie uit Mexico
Mexico staat – met een oogst van ruim 4 miljoen balen – op de derde plaats van koffieproducenten uit Centraal-Amerika. Het land maakt zich al jaren sterk voor een milieuvriendelijke koffieteelt en is daarmee een voorbeeld voor andere koffielanden. Koffie uit Mexico heeft een evenwichtige body en kracht, de smaak is fris, mild en harmonieus.
De koffietuinen van de talrijke kleinere boeren liggen in het warme, zuidelijke deel. Vooral de staat Chiapas, grenzend aan Guatemala, heeft een uitstekende reputatie. De koffie die op grote hoogte wordt geteeld wordt voornamelijk naar de US geëxporteerd, ook de biologische koffie vindt zijn weg naar Europa.
Koffie uit Guatemala
De hooglanden van Guatemala herbergen uitstekende koffie. Gemiddeld groeit de koffie op 1600 meter hoogte. Meer dan in andere Centraal- en Zuid-Amerikaanse landen worden hier nog de oude botanische variëteiten van de koffieplant geteeld. Dit geeft veel diepgang en complexiteit aan de koffie. Daarnaast groeit de koffie overwegend in de schaduw (shade-grown) wat bijdraagt aan een betere kwaliteit. Een rijk aroma, een intens bouquet en de volle body kenmerken deze mooie koffie. Guatemala heeft acht beroemde koffiegebieden, waarvan momenteel 2 het belangrijkst zijn: Antigua en Rainforest Cobán.
De koffie uit de regio rondom Antigua heeft het meeste aanzien. De koffietuinen liggen hier goed beschermd tussen het omringende vulkanen. De rijke vulkanische bodem, de lage vochtigheid, veel zon en koele nachten, leveren een koffie die tot de top van de “gourmet” koffie behoort. “Gourmet” is een classificering voor de betere koffiesoorten.