Donderdag 7 november was in de Keuringsdienst van Waarde te zien hoe bij de tomatenteelt in Italië de tomaten vaak onder erbarmelijke omstandigheden geplukt worden door migranten. Heeft u deze aflevering gezien en riep het vragen bij u of een van uw klanten op over de tomaten in blik in uw winkel? Leverancier La BIO IDEA licht toe hoe de teelt er bij hun aan toe gaat:
"De tomaten van La BIO IDEA worden geteeld in Midden-Italië. Hier zorgt de mediterrane zon samen met de zeewind voor het perfecte microklimaat voor de tomatenteelt. In deze streek werkt La BIO IDEA al bijna 30 jaar samen met de familie Simonetti. Als eerste in Italië begon dit familiebedrijf met het verwerken van uitsluitend biologische tomaten. De zongerijpte tomaten worden geteeld op de velden rondom de fabriek door boeren die al generaties lang zakendoen met deze fabriek. In juli worden de tomaten geoogst en direct naar de fabriek gebracht. Binnen 24 uur worden ze verwerkt tot bijvoorbeeld La BIO IDEA tomatenstukjes of passata. Tijdens de drukke oogsttijd werken de familie Simonetti en haar boeren alleen met medewerkers die officieel op de loonlijst staan en vaak al jaren in dienst zijn. De Italiaanse arbeids- en immigratie wetgeving wordt hierbij 100% nageleefd."
Voor meer informatie zie: La BIO IDEA
Voor vragen over andere merken kunt u contact opnemen met kwaliteit@udea.nl.